Circulaire Ahrend-inrichting voor ideeel modeinstituut


Circulaire Ahrend-inrichting voor ideeel modeinstituut
08-05-2017 8:30

Ahrend past een circulair businessmodel toe in de nieuwe werkomgeving van Fashion for Good. Hierbij staat niet het bezit, maar het gebruik van meubilair centraal. De organisatie, opgericht met een fonds van de C&A Foundation, streeft naar een totale verduurzaming van de kledingindustrie.

"De innovatieve aanpak van Ahrend sluit perfect aan bij het initiatief dat wordt gerealiseerd in het centrum van Amsterdam", meldt een woordvoerder. Het pand is circulair ingericht door het toonaangevende architectenbureau Gensler in samenwerking met Ahrend en heeft op 30 maart 2017 zijn deuren officieel geopend.

Fashion for Good daagt alle spelers in de kledingindustrie uit om op een nieuwe manier na te denken over het ontwerpen, maken, dragen en hergebruiken van kleding. Voor de inrichting van het pand heeft Fashion for Good gekozen voor een duurzame aanpak. Een circulair businessmodel vormt het uitgangspunt: Niet bezit, maar gebruik staat centraal.  

Fashion for Good neemt de meubels af volgens een pay per use-model, waarin Ahrend eigenaar blijft van het meubilair. Dit levert een aanzienlijk duurzaam voordeel op. "Doordat de producten van Ahrend hoogwaardig ontworpen zijn, kunnen de meubels op een later moment opnieuw worden ingezet."

De duurzame aanpak heeft daarnaast geresulteerd in hergebruik van meubels. In het kantoorpand zijn onder meer meubels uit het voormalige hoofdkantoor van V&D geplaatst. Zo krijgen de Ahrend Loungescape soft-seating opstelling en de Ahrend Aero-tafels een nieuwe bestemming.

Het nieuwe meubilair in het Amsterdamse Fashion for Good kantoor bestaat uit Cradle to Cradle gecertificeerde producten van Ahrend.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media<< May 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >