Energiezuinige werkplek van Ahrend en Strukton


Energiezuinige werkplek van Ahrend en Strukton
21-07-2017 8:30

Strukton Worksphere en Ahrend hebben de overeenkomst ondertekend om twee onafhankelijke innovaties, te weten Strukton Pulse en de Ahrend Comfortwerkplek, aan elkaar te koppelen. "Zo ontwikkelen we samen in co-creatie duurzame en productieve huisvestingsoplossingen. Energiebesparing, een eenvoudiger installatieconcept voor de gebouweigenaar én comfort voor de individuele gebruiker zijn de uitgangspunten van deze proof-of-concept."

Data liggen ten grondslag aan state-of-the-art leef- en werkomgevingen. Strukton Pulse brengt de data van de mens, techniek en omgeving bij elkaar. "Dit voorkomt storingen, verlengt levensduur en reduceert het energieverbruik en de onderhoudskosten. Het resultaat is een prettige en comfortabele omgeving."
De Ahrend Comfortwerkplek is een gepersonaliseerde hightech werkplek waarbij onder andere biodynamische verlichting, warmte, koeling en werkplekhoogte op basis van een digitaal ergonomisch paspoort makkelijk kunnen worden ingesteld.

Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere: "Innoveren doe je niet alleen. Je moet over je eigen grenzen heen durven kijken en samen met partners nieuwe innovatieve ideeën verder brengen. Dit resulteert in een meer duurzame en gezonde werk- en leefomgeving. Wij geloven daarin als Strukton Worksphere."

In deze proof-of-concept worden deze twee onafhankelijke innovaties aan elkaar gekoppeld. Volgens beide bedrijven levert dit onder meer een hogere comfortbeleving van zowel de werkplek als de werkomgeving op. Daarnaast wijst de woordvoerder op het te verwachten lagere energieverbruik. "Immers door het klimaat in gebouwen op werkplekniveau instelbaar te maken en in plaats van luchtverwarming persoonsgericht te verwarmen, kunnen gebouweigenaren energie en kosten besparen."

Deze proof-of-concept loopt tot eind 2017. Eugène Sterken, CEO Koninklijke Ahrend: ‘"nnovatie is geen doel op zich. Uiteindelijk gaat het om toegevoegde waarde genereren voor onze klanten. Deze strategische samenwerking stelt ons in staat om de slimme Comfortwerkplek te integreren in het ecosysteem van het gebouw. Onze klant kan op deze manier een energiereductie realiseren en het welzijn van zijn gebruikers in de werkomgeving vergroten."

www.ahrend.nl


Deel op Social Media


<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >