Gispen en Rohde hebben alsnog duurzaam hout-cerrtificaten


Gispen en Rohde hebben alsnog duurzaam hout-cerrtificaten
06-09-2017 8:30

Recentelijk ontstond er commotie naar aanleiding van een omvangrijke circulaire aanbesteding door Rijkswaterstaat. De twee voorlopige winnaars - Gispen en Rohde & Grahl - zouden niet aan de criteria voldoen aangezien ze op het moment van de voorlopige gunning niet gecertificeerd waren op het gebied van duurzaam houtgebruik. Speurwerk van Office Republic leert dat beide bedrijven inmiddels een dergelijk certificaat verworven hebben.

De voorlopige gunning van de gigantische opdracht vond plaats op 3 juli. Vervolgens ontstond er commotie. Gispen en Rohde en Grahl hadden op het moment van de voorlopige gunning geen certificaat op het gebied van duurzaam hout. Nadat op vragen van andere meedingende bedrijven aan Rijkswaterstaat geen bevredigend antwoord kwam, besloot fabrikant Drentea naar de rechter te stappen. Op 12 oktober dient de zaak. Tot die tijd houden de betrokken partijen tegen Inside Information (begrijpelijkerwijs) de lippen op elkaar.

De rechter zal er op 12 oktober een hele kluif aan hebben. Niet alleen is onduidelijk of een certificaat op het gebied van duurzaam hout überhaupt wel een absolute vereiste was in het aanbestedingstraject, maar bovendien zijn beide winnaars ondertussen in het bezit van een dergelijk certificaat. Onderzoek van Frans Sijtsma leert dat Gispen op 27 juli het PEFC-certificaat behaalde; Rohde & Grahl is met ingang van 14 augustus FSC-gecerificeerd. Aan de rechter het oordeel of de voorlopige gunning daarmee bekrachtigd kan worden of dat het aanbestedingstraject in de reprise moet.
 

Deel op Social Media<< September 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >