Negen nieuwe stoffen bij Kinnarps


Negen nieuwe stoffen bij Kinnarps
06-09-2017 13:29

Kinnarps lanceert negen nieuwe stoffen, gekozen in samenspraak met toonaangevende architecten, designers en interieurvormgevers. De groep omarmde hierbij nieuwe trends, zoals art deco, geïnspireerd door de vroege jaren 1900.

“Deze nieuwe stoffen antwoorden aan de wensen van de markt, en tegelijkertijd blikken we terug naar onze eigen geschiedenis”, zegt Christina Wiklund, verantwoordelijk voor de kleuren en materialen bij Kinnarps.

In de Kinnarps Colour Studio vind je honderden materialen en kleuren die eindeloze mogelijkheden bieden om creatieve, aantrekkelijke en duurzame omgevingen te creëren. De collectie wordt elke drie jaar geüpdatet en in 2017 was het opnieuw zover.“Deze keer wilden we al snel in het proces samenwerken met externe architecten, interieurvormgevers en designers, zodat we rekening konden houden met hun wensen en vereisten wat betreft kleuren en materialen”, zegt Wiklund.

Na een aantal motiverernde en creatieve workshops, koos de groep negen stoffen, die nu een plek hebben gekregen in de Kinnarps Colour Studio. Een van de stoffen is Fox, elegant met een visgraatpatroon en duidelijk geïnspireerd door Art Deco en het Frankrijk van de jaren ’20. Andere stoffen die volgens Wiklund een vermelding verdienen, zijn Liv, dat lijkt op linnen maar eigenlijk een erg functionele stof in Trevira CS is en de wollen stof Steelcut Trio, een favoriet bij architecten.

“We hebben stoffen die sterk staan op zichzelf en andere mogelijkheden waarin kleur, patronen en uitdrukkingen samenwerken, gelijkaardig aan een basisgarderobe die je kan aanpassen met verschillende accessoires”, aldus Wiklund.

Olle Gyllang van Propeller Design was een van de deelnemers aan de workshop. “Het is duidelijk dat ik als designer graag van bij de start wilde deelnemen aan het process om een invloed te kunnen hebben op het eindresultaat. Het initiatief van Kinnarps is daarom ook belangrijk; omdat het toont dat zij openstaan voor nieuwe ideeën, gedachten en wensen. Het toont dat Kinnarps bereid is om samen te werken en die samenwerking creëert vertrouwen en verstevigt hun positie”,zegt hij. 

www.kinnarps.com
 

Deel op Social Media
<< September 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >