'Drentea is een slechte verliezer'


'Drentea is een slechte verliezer'
16-10-2017 8:30

Drentea is een slechte verliezer. Dat tekent het Dagblad van het Noorden op uit de mond van de advocaat van een concurrent. Dit naar aanleiding van de rechtszaak omtrent de circulaire aanbesteding van kantoormeubilair. Drentea-directeur Bert Top erkent op Radio 1 dat hij een slecht verliezer is. "Maar dat is in dit geval niet aan de hand omdat het een heel principieel verhaal is."

De principiële kant van het verhaal bestaat erin dat twee partijen - Gispen en Rohde & Grahl - via een rijksbrede aanbesteding een omvangrijke opdracht in de wacht hebben gesleept , terwijl zij op het moment van de voorlopige gunning niet in het bezit waren van een certificaat op het gebied van duurzaam houtgebruik. "Ik was redelijk verbaasd dat deze partijen dit certificaat niet hadden", aldus Bert Top op Radio 1. "Want dit is al jaren een eis." 

De rechtszaak draait dus om het feit of de voorlopige gunning rechtmatig was. Volgens de landsadvocaat is dit wel het geval. Tijdens de behandeling, afgelopen donderdag 12 oktober, stelde de landsadvocaat Wolters Rückert volgens het Dagblad van het Noorden dat het bezit van een duurzaamheidcertificaat voor hout dat in de meubels is verwerkt slechts een ‘uitvoeringseis’ is. En dus kunnen Gispen en Rohde & Grahl - die beide inmiddels wél een certificaat op het gebied van duurzaam houtgebruik verworven hebben - de opdracht volgens Wolters Rückert gewoon behouden.

Deze lezing wordt natuurlijk betwist door Drentea. Volgens de advocaat van Drentea, P. Hoekstra, had al tijdens de aanbesteding- en gunningprocedure bekeken moeten worden of de meedingende partijen over de certificaten beschikken. Op 26 oktober doet de rechter uitspraak. Dan zal duidelijk worden of de voorlopige gunning kan worden omgezet in een definitieve gunning, of dat de gehele procedure over moet. In dat laatste geval heeft Drentea volgens de landsadvocaat overigens weinig te winnen. Hij stelde tijdens de behandeling van de zaak namelijk fijntjes vast dat het Drentse bedrijf op bepalende criteria als prijs of social return aanzienlijk slechter scoort dan de winnende combinatie.

Wordt vervolgd.

www.drentea.nl


Deel op Social Media


<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >