Vepa duurzaamste Drentse bedrijf


Vepa duurzaamste Drentse bedrijf
23-04-2018 11:20

Kantoor- en projectmeubelfabrikant Vepa uit Hoogeveen is uitgeroepen tot 'Hét Duurzame Drentse bedrijf 2018'. Dat is donderdag 12 april bekendgemaakt tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. De fabrikant van kantoor- en projectmeubilair is unaniem tot winnaar gekozen door de vakjury, met gedeputeerde Tjisse Stelpstra als voorzitter.

Vepa kreeg de award toegekend vanwege de ontwikkeling en realisatie van Plastic Whale Circular Furniture by Vepa: een collectie kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic.

De plastic soep is een algemeen erkend en groot probleem. Onder het motto: Stop talking. Let’s start doing! gaat Vepa samen met social enterprise Plastic Whale de strijd aan tegen het plasticprobleem.  Plastic Whale vist het benodigde plastic uit de gracht, Vepa zorgt voor de technische ontwikkeling en productie van de collectie. “In slechts zes maanden tijd hebben we een boardroomtafel, bijpassende stoelen, een lampenserie en akoestische wandpanelen ontwikkeld. Dat is ongekend en tekenend voor onze toewijding. Niet denken, maar doen. En dan vooral duurzaam!’’, aldus Janwillem de Kam, directeur van Vepa.

Het bijzondere ontwikkeltraject is volledig gericht op waardecreatie uit afval. Naast gerecyclede PET-flessen wordt er gebruik gemaakt van (eigen) gerecycled staal en stof, aangevuld met onderdelen van duurzaam FSC en Pefctm-hout. Maar dat is niet het enige. Juryvoorzitter en gedeputeerde Tjisse Stelpstra : “Als jury zijn we bij Vepa op bezoek gegaan om te kijken of het waar is wat ze beweren. En ik kan niet anders dan concluderen dat het waar is: regionale inkoop, zeer zuinig met energie, de juiste grondstoffen gebruiken, enzovoort.  Het is een fantastisch mooi bedrijf, waar ik als Drents gedeputeerde trots op ben.”

Plastic Whale Circular Furniture by Vepa is één van de vele duurzame initiatieven van Vepa.  De productie wordt bewust in Nederland en in eigen hand gehouden. Dat is uniek in de branche. “Wij vertrouwen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze eigen medewerkers. Alleen daardoor kunnen we trajecten als Plastic Whale Circular Furniture realiseren”, aldus De Kam.  


https://vepa.nl/

<< April 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >