'Ahrend bereikt hoogste trede sociaal ondernemen'


'Ahrend bereikt hoogste trede sociaal ondernemen'
09-05-2018 8:30

Inrichter Koninklijke Ahrend heeft het PSO certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen) ontvangen nadat bij een onafhankelijk uitgevoerde audit een hoge score werd behaald.

Ahrend biedt werkgelegenheid aan circa 200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stimuleert sociaal inkopen bij leveranciers en klanten. Voor deze inspanningen heeft de kantoorinrichter per 1 april 2018 Trede 3 behaald, de hoogste PSO certificering. "Dit betekent dat Ahrend koploper is op het gebied van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie", aldus een woordvoerder..

Ahrend is de eerste Koninklijke onderneming die koploper geworden is op het gebied van socialer ondernemen. "Bovendien is het bedrijf de enige in de kantoor-, zorg- en onderwijssector die een PSO-certificering heeft. Deze is steeds belangrijker voor ondernemingen en overheidsinstellingen die een invulling willen geven aan de Quotumwet en/ of hun SROI doelstellingen (Social Return on Investment) willen realiseren."


Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend geeft als commentaar: "Sociaal ondernemen zit bij Ahrend diep verankerd. Aandacht voor circulariteit en sociaal ondernemen zijn twee belangrijke pijlers die enorm bijdragen aan het succes van onze bedrijven in binnen- en buitenland. Wij hebben circa 200 werknemers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zijn bij ons werkzaam in de (de)montage van kantoor- en schoolmeubilair. Wij zijn trots om met deze vakmensen te kunnen werken en hun aandacht voor detail en liefde voor het vak zijn essentieel voor de hoge kwaliteit van onze producten en het circulaire karakter van ons productprogramma."
 

Koninklijke Ahrend en haar dochterbedrijven werken volgens het bedrijf in toenemende mate met leveranciers en partners die ook sociaal ondernemen. "Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe." Koninklijke Ahrend bestaat in Nederland uit de bedrijven Ahrend Nederland, Gispen Nederland en Presikhaaf Schoolmeubelen. "Het PSO-certificaat geldt voor ieder van deze toonaangevende bedrijven."

www.ahrend.nl
 


Deel op Social Media<< May 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >