Boekje over Gispens circulaire strategie


Boekje over Gispens circulaire strategie
25-07-2018 8:30

Amsterdam Economic Board heeft een boekje uitgegeven waarin uit de doeken wordt gedaan hoe fabrikant Gispen handen en voeten geeft aan de eigen circulaire strategie.

Voor de publicatie 'Circulair inkopen, hoe Gispen het doet'  is gesproken met Rick Veenendaal, sinds 2016 manager circulaire economie bij Gispen.  Hij vertelt onder meer dat circulariteit past bij het DNA van Gispen. "‘De grondlegger, de bekende ontwerper Willem Hendrik Gispen, bedacht in het begin van de vorige eeuw zijn nieuwe producten al vaak met een lange levensduur in gedachten. Daar lag al de kiem van monteren, demonteren en refurbishen."

Veenendaal erkent tegelijkertijd dat ook Gispen in het verleden niet altijd even duurzaam geopereerd heeft. "Toch hebben ook wij, zoals de hele wereld, in latere jaren het verkeerde gedrag aangeleerd; het lineraire gebruik van maken en weggooien is normaal geworden. Maar als je goed kijkt naar de legendarische Gispen ontwerpen, dan zie je dat het modulaire en het duurzame terug in de eerste ontwerpen en in de genen van het bedrijf.”

De publicatie vol beschrijvingen en tips sluit af met de conclusie dat circulariteit bij Gospen al is uitgewerkt tot een echte business-strategie. "Het bedrijf wordt daarvoor beloond; er worden veel aanbestedingen gewonnen op circulariteit, het is zichtbaar in het assortiment, en ambitieuze vervolgstappen worden haalbaar en komen snel dichterbij. En de bonus: het bedrijf speelt met veel plezier een ambassadeursrol voor het thema. Kortom, het vraagt energie en geeft energie."

De publicatie is hier te downloaden.

www.gispen.nl


Deel op Social Media<< July 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >