Ahrend wiegt gebruiker in slaap


Ahrend wiegt gebruiker in slaap
03-08-2018 8:30

Slapen op het werk? Lange tijd not done, maar tegenwoordig helemaal gewenst. Want slapen op het werk is goed voor de productiviteit. Dat zegt dr. Alexander van Eekelen op een Ahrend-blog. En Ahrend levert de bijpassende meubels.

"Onze behoefte aan slaap is heel basaal en zelfs een van de eerste levensbehoeftes", aldus Van Eekelen. "Toch ervaren veel mensen slaapproblemen, waardoor ze bijvoorbeeld niet uitgerust op hun werk zitten." Maar moe of niet, we geven niet snel toe aan onze behoefte om te slapen. “Dat heeft te maken met onze calvinistische instelling. In onze westerse samenleving associëren we slaap nog steeds met luiheid. Hoewel grote bedrijven als Google, Facebook en Uber tegenwoordig powernapruimtes hebben, wordt in de meeste werkomgevingen juist beknibbeld op plekken om even tot rust te komen.”

Als je structureel te weinig slaapt, heeft dat een negatieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. “Je lichaam herstelt minder snel. Je wordt emotioneler, chagrijnig, prikkelbaar.” Op lange termijn zijn de gevolgen van slaaptekort een stuk ernstiger. “Je krijgt te maken met een risico op ziekten, doordat je immuunsysteem niet meer zo sterk is. Psychische klachten, depressies, burn-outs; je kunt het allemaal linken aan slaapgebrek.” Uiteindelijk leidt dit tot verzuim. Voor jezelf én je werkgever niet fijn; absenteïsme kost veel geld. “Maar ook als je wel op je werk bent en geen goede prestaties kunt leveren door een gebrek aan slaap, kost dit je werkgever een hoop geld. Presenteïsme heet dat en het is zelfs een groter probleem,” legt Van Eekelen uit op de Ahrend-blog. “De geschatte kosten zijn wel tot zes keer hoger dan verzuimkosten.”

Natuurlijk heeft Ahrend een oplossing voor het probleem: de door Basten Leijh ontworpen Loungescape Powernap. “Je ziet dat de slaaprevolutie nu echt van start gaat. Steeds meer kantoren hebben meubilair waarop medewerkers zo optimaal mogelijk kunnen relaxen, zoals de Loungescape Powernap. Het handige aan dit meubel is dat het zowel voor slaperige als vermoeide mensen geschikt is.” 

De drie verschillende programma’s maken het meubel volgens Ahrend geschikt voor allerlei verschillende doelgroepen. Met de bijbehorende app stuur je het Whole-Body-Vibration matras – powered by Neurosonic – aan, die een aangename hoeveelheid trillingen geeft over verschillende plekken op je lichaam. “Het programma ‘Powernap’ is ideaal als je even niet goed kunt presteren en een boost in je productiviteit nodig hebt. Door de trillingen word je binnen 12 of 24 minuten weer actief en alert.” Heb je vermoeide spieren doordat je op je werk met stressvolle situaties te maken hebt of misschien gesport hebt? Dan is het programma ‘Relaxation’ (10, 20, 25 of 39 minuten) volgens Ahrend ideaal. Het laat je ontspannen en vermindert stress aanzienlijk. “Daarnaast is het meubel praktisch als je een onregelmatig dag- en nachtritme hebt, bijvoorbeeld omdat je ploegendiensten draait of veel reist voor je werk. Het programma ‘Recovery’ duurt met 37 tot 41 minuten iets langer, maar geeft je genoeg energie om weer fris en alert verder te kunnen met je werkzaamheden.”

https://blog.ahrend.com/waarom-slapen-tijdens-werk-voordelig-is/


Deel op Social Media
<< August 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >