W.H. Gispen-stoelen op Eindhovens station


W.H. Gispen-stoelen op Eindhovens station
27-08-2018 8:30

Comfortabel wachten op de trein, een krant lezen of stijlvol dineren in een Gispen-stoel van inrichter  Lensvelt. Dat kan sinds kort in de centrale hal van station Eindhoven, waar Studio Linse de restauratie heeft verbouwd tot een uitnodigende Café & Brasserie De Restauratie.

Passend bij de Kembo WH Gispenstoelen uit de jaren vijftig koos Paul Linse voor de hedendaags Lensvelt WH Gispen 101 en 202 stoelen.

De lichtstad heeft in handen van architect Luc Vergeer weer een nieuw, strak en licht station gekregen. Het rijksmonument uit 1956 - in de volksmond ook wel de 'Transistorradio' genoemd - behield karakteristieke oude elementen als gebogen delen in de plafonds, vloermozaïeken en de tekst van Mondriaan 'Doorgang, afscheid en ontmoeting'. Dat laatste kan nu in het eigentijdse café-restaurant van 240 vierkante meter dat verbouwd is met respect voor de oude glorie.

Interieurontwerper Paul Linse kent de plek al heel lang; hij kwam er toen hij eind jaren 80 studeerde aan de Design Academy Eindhoven, en later toen hij daar les gaf. "Het was een ouderwetse restauratie met Perzische tapijten op tafel en een versleten laminaatvloer", zegt hij. Omdat hij nooit teveel wil doen om zodoende het gebouw in volle glorie te laten uitkomen, zijn authentieke elementen en stijliconen als de glazen kroonluchters en meubilair gerestaureerd. Deze zijn gecombineerd met nieuw ontworpen lampen, tafels, banken en een counter.

Op de nieuwe terrazzovloer komen de tientallen door Lensvelt geleverde Gispen-stoelen met ruggen en zittingen van gebogen beukenmultiplex en gestoffeerd met Kvadratstoffen, stijlvol tot hun recht. "De WH Gispen 101 zonder armleggers en de WH Gispen 202 met armleggers zijn fantastische modellen die comfortabel zitten", verklaart Linse zijn keuze. "En ze sluiten aan bij de reeds aanwezige Gispen-stoelen uit de jaren 50." Hij plaatste de lagere exemplaren aan het raam, de hogere in het middengedeelte van de brasserie (en barkrukken aan de bar). Het geheel vormt een bijna logische, heldere, comfortabele, en smaakvolle balans tussen verleden en toekomst.

www.lensvelt.nl


Deel op Social Media
<< August 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >