Twee GIO-erkenningen Ahrend


Twee GIO-erkenningen Ahrend
12-11-2018 8:00

Woensdag 7 november vond de 32ste uitreiking van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) plaats in het Cube design museum in Kerkrade. De onafhankelijke jury kende zowel de Ahrend Comfortwerkplek als de Ahrend Loungescape Powernap een onderscheiding voor goed ontwerp toe. Dat meldt de inrichter in een persbericht.

GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze.

Edwin Rijkse, Category Manager Workspaces: “We zijn weer trots op de verkregen GIO-erkenningen waarbij kennis, vakmanschap en passie voor design samenkomen. De erkenningen geven het belang van innovatieve oplossingen voor een vitale werkomgeving aan. Plekken waar mensen werken, samenkomen, ontspannen én zich weer letterlijk opladen. Zo haal je het beste uit jezelf én elkaar. De positieve reacties tijdens de Dutch Design Week laten zien dat de vitale werkomgeving een blijvende trend is.”

Met de Comfortwerkplek tilt Ahrend het begrip ‘persoonlijk instelbaar’ naar eigen zeggen naar een hoger niveau. "De integrale high-tech oplossing is in de basis een werkplek van ontwerper Marck Haans uit de Balance-range", aldus het bedrijf. "Als toevoeging kan de gebruiker klimaat, temperatuur en verlichting geheel naar eigen voorkeur instellen." Met de Smart Working App van Ahrend stelt het bureau zich automatisch in naar de voorkeuren van elke individuele gebruiker.

"Met een ventilator die op het tafelblad staat en verwarming die in het tafelblad is geïntegreerd, kan iedereen zijn persoonlijke microklimaat scheppen. De verlichting past zich automatisch aan gedurende de werkdag, met in de ochtend meer blauwtinten en tegen de avond meer rood. Zo wordt efficiënt en gezond werken optimaal gefaciliteerd, want niet alleen stijgt de productiviteit van de gebruiker, ook het energieverbruik van gebouwen voor verwarming, koeling en verlichting neemt tussen de 25 en 45 procent af."

Slapen op kantoor wordt niet zonder reden steeds populairder. Onderzoek wijst namelijk uit dat een korte rustperiode van 10 tot 15 minuten positief bijdraagt aan iemands productiviteit, concentratie en creatieve vermogen. Om zo’n powernap te faciliteren ontwikkelde Ahrend met ontwerper Basten Leijh de Loungescape Powernap, een halfopen lounger die privacy geeft voor een heerlijke powernap. "Het whole-body-vibriation matras, powered by Neurosonic, ondersteunt in de ontspanning. Ook heeft Ahrend bij dit product de Cradle-to-Cradle filosofie toegepast. Dit houdt onder andere in dat er geen lijmverbindingen zijn gebruikt in de Loungescape Powernap en deze opnieuw gestoffeerd kan worden."

Dit jaar waren de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp voor het tweede jaar gast van de Dutch Design Week. Partner Cube design museum was verantwoordelijk voor het ontwerpen en de productie van de tentoonstelling in Eindhoven. Na de Dutch Design Week verhuisde de stand naar het Cube design museum in Kerkrade, waar alle erkenningen vanaf nu twee maanden te zien zijn. Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud, dat impact heeft op de wereld.

www.ahrend.nl


Deel op Social Media
<< November 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >