Nieuws


16-07-2018 8:32

EromesMarko, leverancier en producent van schoolinrichtingen, een nieuwe stap in de markt van archieven en bibliotheken. Via de eigen website maakt net bedrijf bekend kennis en producten over te nemen van het onlangs failliet verklaarde Bomefa. 

Na het faillissement van Bomefa - eind mei - bleek een doorstart van het bedrijf geen mogelijkheid. Arnoud van Spijk, EromesMarko directeur: “Het verlies van de expertise van Bomefa zou zonde zijn en wij zagen onmiddellijk een win-win situatie in een combinatie van EromesMarko met de kennis en producten van Bomefa”.

“Wij zijn altijd al een beetje anders geweest. Hoe gek het ook klinkt, maar door flink te investeren in moderne machines, technieken en mensen hebben we wel altijd de mogelijkheid om direct kansen te benutten. Op dit moment zijn we in de laatste fase van het bouwen van een compleet nieuwe fabriek in Wijchen. Onze mensen zijn er trots op dat ze de producten van Bomefa eenvoudig kunnen integreren in onze eigen Nederlandse fabrieken."

Klanten en relaties van Bomefa zijn verzekered van toelevering, benadrukt de EromesMarko-directeur. "Daarnaast gaan we de producten verder ontwikkelen in kwaliteit,  functionaliteit en tevens prijsgunstiger maken”. EromesMarko heeft als speerpunt circulariteit en doet veel onderzoek naar duurzame materialen. Iets wat in de bibliotheekmarkt volgens Van Spijk tot nu toe nog onderbelicht is.
 

Natuurlijk is deze stap ook belangrijk voor bestaande onderwijsrelaties, omdat we steeds meer geïntegreerde bibliotheken zien in schoolgebouwen. Maar EromesMarko kijkt verder. “Met name in Duitsland en België zijn nog groeimogelijkheden en in Nederland is de markt van bibliotheken aan het moderniseren. Met meer emotie en gevoel voor de gebruikers en bezoekers zien we een mooie trend in de wereld van lezen, informatie en studie. En meer conceptmatig inrichten in plaats van puur naar producten te kijken past ons als een jas”, aldus Arnoud van Spijk.


Bomefa is al meer dan 50 jaar specialist in bibliotheken en archieven. EromesMarko levert al meer dan 100 jaar schoolmeubelen. Arnoud van Spijk: “De naam Bomefa zal langzamerhand verdwijnen en in EromesMarko overgaan. Hiervoor is nog geen vastomlijnd plan vastgesteld, maar vaststaat dat de kennis en producten van Bomefa zeker zullen blijven.”

www.eromesmarko.nl
 


Deel op Social Media
16-07-2018 9:00

Een opmerkelijke opdracht voor Drentea. De fabrikant uit Emmmen heeft een opdracht overgenomen van het onlangs failliet verklaarde Bomefa: Drentea gaat kasten leveren aan de binnenkort te openen bibliotheek in Deventer.

De Bibliotheek Deventer verhuist van de Brink naar de Stromarkt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bibliotheek op 27 augustus zou opengaan voor publiek. Maar eind mei ontving de bibliotheek het nieuws dat kastenproducent Bomefa Groep failliet was gegaan. "Voor ons het begin van een onzekere periode. Want hoewel de rest van de verhuizing gewoon doorgaat volgens planning, kunnen en willen we natuurlijk niet open zonder boeken", zo meldt Bibliotheek Deventer.

De redding komt uit Emmen. Via krant De Stentor werd bekend dat er met fabrikant Drentea (eenmaal abusievelijk aangeduid als 'Antea') een nieuwe leverancier gevonden is, die de productie van de boekenkasten voor de bibliotheek overneemt, waardoor de vertraging van de opening beperkt blijft tot een maand. Projectleider Karin Barth van de bibliotheek geeft in de Stentor aan verheugd te zijn dat Drentea de opdracht overneemt. De opening staat nu dus op de rol voor 27 september.  

www.destentor.nl/deventer/nieuwe-bibliotheek-in-deventer-opnieuw-maand-later-open~a29d87de/


Deel op Social Media<< October 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >