Nieuws


06-09-2017 8:30

Recentelijk ontstond er commotie naar aanleiding van een omvangrijke circulaire aanbesteding door Rijkswaterstaat. De twee voorlopige winnaars - Gispen en Rohde & Grahl - zouden niet aan de criteria voldoen aangezien ze op het moment van de voorlopige gunning niet gecertificeerd waren op het gebied van duurzaam houtgebruik. Speurwerk van Office Republic leert dat beide bedrijven inmiddels een dergelijk certificaat verworven hebben.

De voorlopige gunning van de gigantische opdracht vond plaats op 3 juli. Vervolgens ontstond er commotie. Gispen en Rohde en Grahl hadden op het moment van de voorlopige gunning geen certificaat op het gebied van duurzaam hout. Nadat op vragen van andere meedingende bedrijven aan Rijkswaterstaat geen bevredigend antwoord kwam, besloot fabrikant Drentea naar de rechter te stappen. Op 12 oktober dient de zaak. Tot die tijd houden de betrokken partijen tegen Inside Information (begrijpelijkerwijs) de lippen op elkaar.

De rechter zal er op 12 oktober een hele kluif aan hebben. Niet alleen is onduidelijk of een certificaat op het gebied van duurzaam hout überhaupt wel een absolute vereiste was in het aanbestedingstraject, maar bovendien zijn beide winnaars ondertussen in het bezit van een dergelijk certificaat. Onderzoek van Frans Sijtsma leert dat Gispen op 27 juli het PEFC-certificaat behaalde; Rohde & Grahl is met ingang van 14 augustus FSC-gecerificeerd. Aan de rechter het oordeel of de voorlopige gunning daarmee bekrachtigd kan worden of dat het aanbestedingstraject in de reprise moet.
 

Deel op Social Media06-09-2017 13:29

Kinnarps lanceert negen nieuwe stoffen, gekozen in samenspraak met toonaangevende architecten, designers en interieurvormgevers. De groep omarmde hierbij nieuwe trends, zoals art deco, geïnspireerd door de vroege jaren 1900.

“Deze nieuwe stoffen antwoorden aan de wensen van de markt, en tegelijkertijd blikken we terug naar onze eigen geschiedenis”, zegt Christina Wiklund, verantwoordelijk voor de kleuren en materialen bij Kinnarps.

In de Kinnarps Colour Studio vind je honderden materialen en kleuren die eindeloze mogelijkheden bieden om creatieve, aantrekkelijke en duurzame omgevingen te creëren. De collectie wordt elke drie jaar geüpdatet en in 2017 was het opnieuw zover.“Deze keer wilden we al snel in het proces samenwerken met externe architecten, interieurvormgevers en designers, zodat we rekening konden houden met hun wensen en vereisten wat betreft kleuren en materialen”, zegt Wiklund.

Na een aantal motiverernde en creatieve workshops, koos de groep negen stoffen, die nu een plek hebben gekregen in de Kinnarps Colour Studio. Een van de stoffen is Fox, elegant met een visgraatpatroon en duidelijk geïnspireerd door Art Deco en het Frankrijk van de jaren ’20. Andere stoffen die volgens Wiklund een vermelding verdienen, zijn Liv, dat lijkt op linnen maar eigenlijk een erg functionele stof in Trevira CS is en de wollen stof Steelcut Trio, een favoriet bij architecten.

“We hebben stoffen die sterk staan op zichzelf en andere mogelijkheden waarin kleur, patronen en uitdrukkingen samenwerken, gelijkaardig aan een basisgarderobe die je kan aanpassen met verschillende accessoires”, aldus Wiklund.

Olle Gyllang van Propeller Design was een van de deelnemers aan de workshop. “Het is duidelijk dat ik als designer graag van bij de start wilde deelnemen aan het process om een invloed te kunnen hebben op het eindresultaat. Het initiatief van Kinnarps is daarom ook belangrijk; omdat het toont dat zij openstaan voor nieuwe ideeën, gedachten en wensen. Het toont dat Kinnarps bereid is om samen te werken en die samenwerking creëert vertrouwen en verstevigt hun positie”,zegt hij. 

www.kinnarps.com
 

Deel op Social Media
06-09-2017 13:30

Paul Zuidema is per 1 september 2017 in dienst getreden bij VDB holding in Emmen als commercieel directeur, international. Zuidema (54) werkte eerder in commerciële en directiefuncties bij kantoorinrichters Steelcase Inc. en Koninklijke Ahrend.

VDB groep, producent en distributeur van meubilair voor de zakelijke en onderwijsmarkt, gaat zich nadrukkelijker richten op buitenlandse groei, met name in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zuidema gaat deze activiteiten aansturen voor de verschillende VDB-bedrijven.


Deel op Social Media<< September 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >