Nieuws


10-01-2018 8:30

De ruimte waar wij werken verandert snel. De wijze van (samen)werken verandert continue. Volgens de Rotterdamse inrichter SV kunnen in dit opzicht momenteel acht trends onderscheiden worden.

"Vooruitgang in technologie en sociale en maatschappelijke ontwikkelingen en trends zorgen continue voor nieuwe uitdagingen en kansen", aldus een woordvoerder. "Om te blijven groeien en bloeien moeten bedrijven een open mind hebben en bereid zijn het ontwerp en design van de werkplek en werkomgeving aan te passen."

De acht trends die SV voor 2018 onderscheidt, zijn:

1.  Artificial intelligence bevrijdt werknemers
"Technologie werkt voor ons. Ondanks dat het bepaalde taken overneemt die de mensen eerst zelf deden zorgt het er ook voor dat werknemers zich meer kunnen concentreren op banen waarbij unieke menselijke vaardigheden nodig zijn, zoals goed inzicht, juiste beoordelingen maken en creativiteit. En dat wordt over het algemeen als leuker, belangrijker en belonend gezien."

2. Actualiseren van kennis helpt bij de recruitmentcrisis
"In veel landen kunnen niet de geschikte kandidaten gevonden worden. Werkgevers zullen zich meer moeten richten op het actualiseren van kennis van het bestaande personeel. Dat is niet alleen goed voor werkgevers, maar ook geweldig voor werknemers die enthousiast zijn om nieuwe vaardigheden te leren en daarmee hun loopbaan laten groeien."

3.  Kantoren worden meer ‘mindful’
"Welzijn en persoonlijke ervaring worden steeds meer gewaardeerd boven geld en bezittingen. Daarom is het belangrijk om een gezonde work-life balance te bieden voor werknemers. Fitness en recreatie, gezonde en aansprekende kantines, rustige ruimtes, meditatie cursussen (verminderen van angst en stress en stimuleren creativiteit) zijn daarvan voorbeelden. Gezonde werknemers zorgen voor gezonde bedrijven."

4.  Digitale werkruimten draaien rond mensen
"Zet mensen met hun vaardigheden en ervaringen in het hart van het ontwerp proces. De software waarmee werknemers werken, communiceren en delen moet ontworpen zijn met de mens in gedachte. Technologie is immers aanwezig om ons leven makkelijker te maken, niet harder."

5.  Gemengde realiteit is in opkomst
"'Mixed reality'- het mengen van de echte wereld met computer gegenereerde beelden – is in opkomst. Zoals bedrijfspresentaties die gebruikmaken van virtuele 3D-objecten of vergaderen met je collega’s in virtuele vergaderzalen. Dat zorgt voor aangepaste ruimtes maar ook voor vermindering van grote vergaderruimtes."

6.  Coworking breidt uit
"Coworking ruimtes bieden de zogenaamde vierde ruimte. Een groot gedeeld kantoor waar professionals genieten van de voordelen van flexibiliteit, de grote sociale gezelligheid en de onbetaalbare netwerkmogelijkheden. De populariteit van de meer flexibele werkwijzen heeft geleid tot een enorme stijging van coworking area’s."

7.  Arbeidsvolume groeit meer divers
"Het arbeidsvolume zal meer en meer divers groeien in termen van ras, geslacht, leeftijd en meer. Een heterogene groep biedt meer perspectieven en meer originele ideeën. Ruimtes die dat toelaten zijn hierbij gewenst."

8.  Vier generaties werken samen
"Omdat veel oudere werknemers laat met pensioen gaan en veel jongeren direct vanuit school een baan zoeken, ontstaat een samengaan van vier generaties. Om iedereen gelukkig te houden zullen bedrijven agile kantoren moeten aanbieden met een verscheidenheid aan ruimtes waar in gewerkt, ontmoet en overlegd kan worden."

www.sv.nl

 

Deel op Social Media10-01-2018 14:30

Palau, premium producent van lounge meubilair, akoestische programma’s en modulaire zitsystemen, wordt onderdeel van Casala. De overname van Palau door Casala, in haar 100-jarige jubileumjaar, stelt Casala in staat om haar aanbod en service richting projectinrichters, architecten en eindgebruikers te vergroten.

Casala heeft een uitgebreid verkoopnetwerk met eigen vestigingen in de belangrijkste Europese markten. De overname zal voor Palau de gewenste expansie op deze markten mogelijk maken. Gezamenlijk bieden de collecties een compleet assortiment zitmeubelen met bijbehorende tafelprogramma’s voor de zakelijke markt.

Casala en Palau zullen als twee merken naast elkaar worden voortgezet. In de verkoop worden de krachten gebundeld maar de merken zullen hun eigen identiteit behouden. De Palau-organisatie blijft in Design Post Amsterdam, waar de vertrouwde contactpersonen voor de relaties bereikbaar zijn. Oprichter Rolf Voorhuis blijft werkzaam voor Palau. Casala opereert als vanouds vanuit haar showroom in Culemborg.

Frank van der Winkel zegt het volgende namens Casala: "De collectie van Palau is volledig complementair aan de huidige Casala collectie. Met deze strategische overname verrijkt Casala haar kennis en productaanbod met een unieke mix aan producten die nog niet eerder bij Casala te vinden was. De modulaire zitsystemen Bricks, Gabo en Corals alsmede het aanwezige specialisme van innovatieve akoestische product-oplossingen zoals de Container pod en Boston Phone Booth maakt Casala nog sterker in haar aanbod richting haar doelgroepen."

Rolf Voorhuis van Palau vult aan: "De verkoop van Palau aan Casala komt op een ideaal moment. Palau heeft in 20 jaar een sterke collectie opgebouwd en de merknaam is bij onze relaties een begrip geworden voor multifunctioneel zitmeubilair en akoestische oplossingen. De aanwezigheid van een stevig en gezond fundament in combinatie met de enorme drive en ambitie van Casala om de Palau collectie vooral internationaal verder uit te bouwen maken dit tot een unieke gebeurtenis."

Casala en Palau hebben een voortdurende drive om nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan hun wereldwijde relaties. Altijd met een oog voor detail en op een hoog kwaliteitsniveau. De corporate filosofie is gericht op een tijdloos design met een lange levensduur, gebruikmakend van ecologisch verantwoorde materialen en productiemethodes. Circulaire Economie is een rode draad in de productontwikkeling.

Overigens is er nog meer nieuws te melden van het Casala-front. Het bedrijf maakt bekend dat Vandersluis en Casala per 1 januari 2018 hun krachten bundelen en samen verder gaan als één bedrijf: Casala. Dat betekent dat ook de Sales teams van Vandersluis en Casala worden samengevoegd. "De synergie voordelen op het gebied van Marketing, Productontwikkeling, Finance en Sales liggen voor de hand", aldus het bedrijf. "Door het onder één noemer brengen van onze ervaring, gespecialiseerde kennis en het voortdurend streven naar hogere kwaliteit en innovaties kunnen wij u nog beter van dienst zijn."

Een groot deel van de Vandersluis-collectie wordt opgenomen in de Casala-collectie. De producten die niet worden opgenomen in de Casala collectie blijven tot nader bericht leverbaar. "De Vandersluis-producten die worden geïntegreerd in de Casala-collectie zullen wij binnenkort ook opnemen in het vernieuwde Inspiration Center van Casala aan de Rolweg 10 in Culemborg. Vanaf 1 januari kunt u op dit adres al uw proefmeubilair aanvragen en afhalen."


www.casala.nl


Deel op Social Media<< January 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >