Nieuws


14-02-2018 8:30

Ontwikkelingen alom in Oostenrijk. Het failliet verklaarde Svoboda wordt waarschijnlijk overgenomen door de BGO Holding. Dit is de investeringsmaatschappij waaronder ook (onder meer) Bene opereert.

Met de optie op de overname van Svoboda werkt 'grote man'  Erhard Grossnigg van BGO aan een bedrijf dat zich tot de groten mag rekenen in de Europese kantoormeubelindustrie. Want behalve Bene en (naar het zich laat aanzien) Svoboda, maken ook Neudoerfler en Hali deel uit van het bedrijvenportfolio van de holding. 

De kogel is overigens nog niet definitief door de kerk. De Oostenrijkse mededingingsautoriteiten moeten het voornemen van Grossnigg en zijn zakenpartner (en ex-minister van (onder meer) EconomischeZaken) Martin Bartenstein nog beoordelen. We houden u op de hoogte

www.ots.at

<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academieeendaagsecur/449-de_toekomst_van_het_licht" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Toekomst_licht.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>

Deel op Social Media
14-02-2018 8:30

Studio Rottier uit Arnhem presenteert een nieuwe lijn buisstoelen op de markt. "We hebben de afgelopen 2 jaar een stoel ontwikkeld van idee naar nu een volwassen product", aldus Arthur Rottier.

De lijn bestaat onder meer uit een karakteristiek ogende schommelstoel met buisframe. De productie vindt geheel plaats in Nederland. De 30 millimeter stalen buis is gebogen op een vrije-vorm buigmachine middels 'freeform bending'. Het schuim voor de zitting is CNC gezaagd, en afgewerkt met poly-urea.

"Het rubber is ook in Nederland geextrudeerd. Het is SEBS; geeft niet zwart af, en is UV bestendig. Bovendien geen weekmakers, en volledig herbruikbaar. Weer verwarmen, en door een mal duwen." Het ontwerp en de engineering is gedaan door Arthur Rottier en Nout van Heumen.

De ontwerper heeft naar eigen zeggen veel tijd gestoken in de juiste zitcurve, en, voor een schommelstoel belangrijk; de juiste radius van de schaats. "Veel houten modellen en proefzitsessies gingen eraan vooraf." Volgens Rottier zijn de producten te gebruiken on uiteenlopende ruimtes, zowel in privé-  als in professionele omgevingen. 

www.studiorottier.com


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >