'Stoel van de eeuw' in nieuwe kleuren


'Stoel van de eeuw' in nieuwe kleuren
09-07-2019 8:00

De beroemde Eames Shell Chair - door fabrikant Vitra voor het gemak maar even aangeduid met 'chair of the century' - is verkrijgbaar in een aantal nieuwe kleuren. Dat meldt Vitra in een persbericht. 

Vele jaren lang concentreerden Charles en Ray Eames zich op het idee van een zitschaal uit één stuk die zich aanpast aan de contouren van het menselijk lichaam. "Hun doel werd uiteindelijk werkelijkheid in 1950 met de Eames Shell Chair, een baanbrekende innovatie die aan de basis ligt van een nieuw stoeltype: de multifunctionele kuipstoel", aldus Vitra. "De stoel verovert snel woningen, kantoren en openbare ruimtes en het Eames-ontwerp zou meerdere generaties inspireren."

"Deze zomer introduceren we een nieuw kleurengamma voor de Eames Plastic Chairs en de Eames Fiberglass Chairs. Met nieuwe kleuren, een ruime keuze aan zitschalen en talloze onderstellen kunt u kiezen uit meer dan honderdduizend mogelijke configuraties."

Vitra heeft de archieven en de vintagemarkt uitgepluisd en doorzocht om een beeld te schetsen van het historische kleurengebruik van Charles en Ray Eames en deze kennis gekoppeld aan een brede analyse van de huidige behoeften en het marktaanbod. "Op basis van deze bevindingen werden de paletten van de zitschalen voor de Plastic Chairs, de Fiberglass Chairs en de Hopsak-bekleding in nauwe samenwerking met het Eames Office herzien. Het resultaat is een harmonieus palet dat u in staat stelt om levendige en subtielere kleuren, verschillende onderstellen en stofferingen gemakkelijk met elkaar te combineren."

www.vitra.com


Deel op Social Media<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >