'Biobased' project van Gispen


'Biobased' project van Gispen
09-07-2019 8:30

Begin juni vond de officiële opening plaats van het Biosintrum in Oosterwolde: een kenniscentrum, broedplaats en ontmoetingsplek op het gebied van de Biobased Economy. Het is een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen in Europa – bekroond met de Nederlandse Bouwprijs 2019. In nauwe samenwerking met projectstoffeerder Iedema en interieurbouwer Dengo verzorgde Gispen de totaalinrichting. "Zoveel mogelijk biobased en ontworpen vanuit het cradle to cradle-principe", aldus de inrichter.

Bij de totstandkoming van het gebouw en interieur betrok de gemeente zoveel mogelijk lokale partijen. Architectenbureau Paul de Ruiter ontwierp de duurzame blikvanger. De totaalinrichting is een co-productie van projectstoffeerder Iedema, Gispen en interieurbouwer Dengo. Iedema, verantwoordelijk voor projectbegeleiding, vloerafwerking en raambekleding, selecteerde Alice Tabak van Gispen (werkzaam vanuit de vestiging in Groningen) als interieurontwerper.

Wybe Iedema, eigenaar en algemeen directeur: "Iedema en Gispen werken al 20 jaar samen. We zijn beiden zeer trots op deze biobased prestatie."On het project is onder meer gebruik gemaakt van Gispen Remade-kasten. Alice Tabak: "Deze zijn te gebruiken als belcel of concentratiewerkplek. Circulariteit ten top, want we hebben de romp van oude archiefkasten hiervoor hergebruikt en voor de achterwand gebruikten we vermalen spijkerbroekstof van inwoners uit de gemeente. Hun spijkerbroeken komen ook op andere plekken in het gebouw terug als isolatiemateriaal."

In het interieur zijn tal van duurzame oplossingen te vinden. Zo zijn ook de vergadertafels bijvoorbeeld 'biobased': voor de frames zijn oude bureaus van de wethouders van de gemeente Ooststellingwerf gebruikt, voorzien van massieve eikenhouten bladen van Woudhout. Dit is afkomstig uit door Natuurmonumenten beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Alice Tabak: "Leuk detail: in de rand van de tafelbladen zijn de coördinaten ingefreesd van de plek waar de gebruikte bomen stonden."

Het Biosintrum is al volop in gebruik. Diverse onderwijsinstellingen en bedrijven uit de regio huren ruimtes voor de komende jaren. Daarnaast zijn er volop flexplekken voor geïnteresseerden. De samenwerking wordt vervolgd. Ivo van der Reijnst: "Dankzij de goede contacten is er inmiddels ook al een vervolg gegeven aan de samenwerking met Gispen voor gemeente Ooststellingwerf."

www.gispen.nl

 Deel op Social Media
<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >