Lezing van Steelcase en OCS


Lezing van Steelcase en OCS
04-11-2009 9:21

De Cradle to Cradle-conferentie die Steelcase en OCS onlangs bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam organiseerden, bracht verschillende visionairs in dit vakgebied bij elkaar. Tijdens de presentaties en de vragen uit de zaal bleek dat veel bedrijven bij willen dragen aan het behoud van de aarde, maar vaak niet weten hoe. Er is vraag naar een duidelijke visie en richtlijnen.

Steelcase organiseerde de conferentie samen met partner OCS om vragen te beantwoorden als: Wat gebeurt er als we ons perspectief verleggen van de kosten van bouwen en inrichten naar de ‘total cost of ownership’ van een gebouw? Hoe kunnen duurzaamheid en Cradle to Cradle bijdragen aan kosteneffectiviteit, innovatie bevordering, het aantrekken en behouden van talent en uiteindelijk de groei van de organisatie stimuleren? Serena Borghero, Marketing en Sustainability manager bij Steelcase Benelux: "Steelcase organiseerde deze conferentie omdat we koplopers zijn op dit gebied en geloven in het delen van kennis om innovatie te stimuleren."
De conferentie ging over het toepassen van Cradle to Cradle binnen en buiten gebouwen en de manier waarop dit kan bijdragen aan een succesvolle bedrijfsstrategie. Hiervoor was een aantal sprekers uitgenodigd om de bezoekers te vertellen over hun visie en ervaringen. De conferentie vond plaats bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam omdat professor Michael Braungart daar een leerstoel bekleedt. Hij was eveneens de eerste spreker. Braungart gaf in zijn voordracht een samenvatting van drie jaar Cradle to Cradle in Nederland. In deze periode zijn er veel projecten en initiatieven tot stand gekomen. Ook hamert hij op de gevaren van slechte luchtkwaliteit binnen kantoren. Hij vindt: "Het belangrijkste voordeel van Cradle to Cradle-ontwerp is gerelateerd aan materiaalchemie en de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis. We moeten langetermijnplannen maken, kennis vergaren en delen en vooral veel samenwerken."
Vervolgens kwam Thomas Rau, van RAU Architecten, aan het woord. Rau is een van de grondleggers van oneplanetarchitecture. Volgens Rau draait het om liefde: "Wat wil je met een ontwerp bereiken? We moeten allen een gedragsverandering ondergaan, enerzijds door het vergaren van kennis, anderzijds door respect te hebben voor de schepping."
Dick Thesing en Bas van der Westerloo gaven een illustratie van het toepassen van Cradle to Cradle-bouwprincipes in de regio Venlo. Serena Borghero, marketing en sustainability manager bij Steelcase Benelux benadrukte dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een manier is om de waarden van het bedrijf uit te dragen en talent te behouden.
 

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >