Red Dot voor Ahrend 360


Red Dot voor Ahrend 360
06-11-2009 16:03


De Ahrend 360, een lichte bezoekersstoel met een magnesium frame en een zitschaal uit één stuk, heeft een Red dot Award gewonnen van het Designzentrum Nordrhein-Westfalen.

De verrassend vormgegeven stoel is duurzaam en vernieuwend. Magnesium wordt onder meer gewonnen uit zeewater. Het heeft een veel lager smeltpunt dan aluminium. "Dat heeft gunstige consequenties voor het energieverbruik bij de productie", aldus Ahrend. 

Het design van de Ahrend 360 van de Delftse onderneming Flex the Innovationlab is 'fris en modern'. De poten van de stoel lopen vloeiend door vanuit de zitschaal. Jeroen Verbrugge van Flex: “De uitdaging voor ons was een combinatie te vinden van esthetiek met een groot toepassingsbereik, duurzaamheid en de laatste stand van de techniek. Een stoel is vaak of het één, of het ander, maar de Ahrend 360 is een geslaagde synthese van al deze zaken. Het is een sympathiek ogende stoel met een opvallend lijnenspel, die tevens voldoet aan strenge eisen op het gebied van ergonomie en duurzaamheid. Dit komt onder andere tot uiting in onze keuze voor magnesium, dat in de kantoormeubelenindustrie toch een ongebruikelijk materiaal is.”

In de basisvorm bestaat de Ahrend 360 uit slechts zes onderdelen: vier poten, een frame en een zitschaal. Alle verbindingen zijn geschroefd en niet gebogen, gelast of gelijmd. Na de eerste productiehandeling (de vorming van ‘buizen’ uit moedermateriaal) zijn er dus verder geen machinale bewerkingen meer nodig. "Dat is gunstiger voor de productietijd, kosten en energieverbruik", meldt Ahrend.

Standaard is de stoel voorzien van een polypropyleen zitschaal, maar als optie kan de stoel ook worden uitgevoerd met een houten exemplaar. Zelfs met deze wat zwaardere houten zitschaal blijft het gewicht van de Ahrend 360 onder de zes kilo.

De Ahrend 360 is recht stapelbaar en schakelbaar, zowel met als zonder armleggers. "Schakelbaarheid maakt de stoel bij uitstek geschikt als conferentiestoel. Het stapelen en verplaatsen van de stoel is - mede door het lage gewicht - zeer eenvoudig."

De stoel wordt toegepast op scholen, in (bedrijfs)restaurants, vergader- en conferentielocaties en vindt ook zijn weg naar woningen met een trendy inrichting. "De Ahrend 360 is verkrijgbaar in vele spannende kleuren. Voor het frame zijn er vijf lakken beschikbaar; de zitschaal is - zowel in beukenhout als in polypropyleen - leverbaar in zeven verrassende pasteltinten. De zitschaal kan ook worden uitgevoerd in twee kleuren eikenhout". De kleurstelling van frame en zitschaal zijn ‘ton-sur-ton’. 

Zie ook:

Kantoorgigant prikkelt toeleveranciers
Gratis meubilair voor congres 
Milieuinstrument kantoorinrichter 
Europese aanbesteding
Ahrend richt gedeelte ICSE in
Huis Maastricht feestelijk heropend
Kromhout ingericht door Ahrend 
Crisis stimuleert duurzaam ondernemen 
Inruil, reiniging en reparatie 
Advertorial Ahrend 

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >