Kantoorinrichter breidt mogelijkheden uit


Kantoorinrichter breidt mogelijkheden uit
16-11-2009 8:15


Inrichter Koninklijke Ahrend breidt zijn assortiment uit met zitmeubelen van designer Frans van der Wielen. Het gaat om de Cafébank, de Mileto en de Napoli.  "Ahrend biedt hiermee een completer assortiment aan op het gebied van ontvangstruimten en loungeruimten, alsook voor thuis", aldus de woordvoerder van de Amsterdamse kantoorgigant.

De producten zullen exclusief onder het Ahrend-label worden verkocht. “Werken doe je tegenwoordig overal”, zegt Remon van Rijn, manager marketing en communicatie van Ahrend. “Vooral om te communiceren kom je naar kantoor. Het kantoor wordt meer een ontmoetingsplek. Dat resulteert in meer aandacht voor gemeenschappelijke ruimten, zoals ontvangst- en loungeruimten en bedrijfsrestaurants. Daarnaast is er meer belangstelling voor corpority identity en gastheerschap; bewuster mensen ontvangen in lijn met de merkbeleving van de organisatie. Er wordt de laatste tijd relatief meer geïnvesteerd in deze ruimtes dan in traditionele werkplekken.”

Sommige ruimten worden vaak door medewerkers gebruikt voor informeel werkoverleg, zoals brainstormen. Blijkens recent onderzoek van prof. dr Vink (TNO/TU) (dat Ahrend mede heeft gefinancierd), is een ontspannen setting het meest vruchtbaar voor informeel werkoverleg. Van Rijn: “Anticiperend op die trend kwam Ahrend al eerder met de Clipline van Frans de la Haye en de Ahrend 750 lounge. Beide maken werken mogelijk in een warme, huiselijke setting.”

De toenemende aandacht voor hospitality beperkt zich niet tot kantoren. In de zorgsector en het onderwijs zijn vergelijkbare ontwikkelingen waarneembaar. Scholen hebben zogenoemde breakoutsessies; zorginstellingen zijn toegankelijker en laagdrempeliger voor bezoekers. Zorg richt zich er meer dan voorheen op dat het interieur bijdraagt aan het welbevinden, en daarmee het herstel, van de patiënt. Juist met het oog op de vervagende grenzen tussen werk en thuis, gaat Ahrend drie Soft Seating-producten van Frans van der Wielen aanbieden.

De Cafébank is ontstaan uit onvrede van de ontwerper met het gebrekkige zitcomfort van dergelijke banken in cafés: “Ik heb mijn Cafébank een comfortabele rugleuning gegeven en een zachte zitting, zodat je er nu urenlang op kunt vertoeven”, licht Frans van der Wielen toe. Deze bank wordt toegepast in cafés, bedrijfrestaurants en trendy wacht- en loungeruimten.

De Mileto is een ongecompliceerd fauteuiltje zonder armleuningen. Van der Wielen: “De uitnodigende vormgeving en het geweldige zitcomfort zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak voelt als je gaat zitten. Daardoor is de Mileto in heel veel verschillende ruimten te plaatsen. Door te spelen met kleuren is de uitstraling, afhankelijk van de toepassing, van uitbundig tot ingetogen. Mileto kan als losse fauteuil gebruikt worden; tegen elkaar gezet vormen ze een bank en met behulp van een schuine hocker kun je ze geschakeld in een cirkel plaatsen.”

De Napoli tot slot is een bank die uit verschillende elementen is opgebouwd. Van der Wielen: “Dat heeft als groot voordeel dat je met zo min mogelijk componenten zoveel mogelijk varianten kunt maken. De reeks bestaat uit een hoekelement, zowel links als rechts te gebruiken, een tussenelement en een poef die ook als tussenelement zonder rug en als zitverlenger gebruikt kan worden om heerlijk je benen te laten rusten. Het uitgangspunt was om een bank te maken die niet alleen geschikt is voor wacht- en loungeruimten, maar tevens in de woonruimte gebruikt kan worden. In feite geldt dat voor al mijn soft seating-ontwerpen: als ze niet geschikt zijn voor thuis, zijn ze ook niet geschikt voor de projectmarkt.”

Deze producten zijn te zien tijdens de opening van de nieuwe showroom van Ahrend, de NOW Flagship Store, op donderdagmiddag en -avond 19 november 2009.

Zie ook:

Kantoorgigant prikkelt toeleveranciers
Gratis meubilair voor congres 
Milieuinstrument kantoorinrichter 
Europese aanbesteding
Ahrend richt gedeelte ICSE in
Huis Maastricht feestelijk heropend
Kromhout ingericht door Ahrend 
Crisis stimuleert duurzaam ondernemen 
Inruil, reiniging en reparatie 
Advertorial Ahrend

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >