NOW Flagshipstore


NOW Flagshipstore
24-11-2009 11:08Zo’n 400 klanten, architecten, designers, facility managers en andere geïnteresseerden waren op donderdag 19 november in Amsterdam getuige van de opening van de nieuwe NOW Flagship Store van inrichter Ahrend. Zij luisterden onder meer naar een inspirerende presentatie van cradle-to-cradle (C2C)-goeroe Michael Braungart, co-auteur van de internationale bestseller Afval is voedsel.

Braungart betoogde afgelopen donderdag dat wij in een tijd leven van verspilling en vervuiling. “De huidige stand van milieu en grondstoffen vereist dat we geheel anders gaan denken over het maken en hergebruiken van producten en materialen. Idealiter wordt afval voedsel; als dat niet kan, moeten producten en materialen eindeloos kunnen worden hergebruikt”, aldus Braungart.

Braungart was uitgenodigd als keynote speaker omdat Ahrend C2C heeft omarmd en volgens cradle-to-cradleprincipes wil produceren. Dat betekent dat er tijdens de productie geen afval meer mag ontstaan en dat alle producten en materialen een tweede leven krijgen. Een voorbeeld van een tweede leven is onder de naam Next Life te zien in de NOW Flagship Store: een Ahrend-kast is deels ontdaan van zijn oude lak en deels opnieuw gelakt. Hij ziet er als nieuw uit en kan zó weer worden gebruikt. Een stoel wordt opnieuw gestoffeerd, desgewenst in een andere kleur, en zonodig voorzien van een gerepareerde kruisvoet of nieuwe armleggers, en is weer als nieuw. 

Naast een nostalgische historiewand, die teruggaat tot de beginjaren van Ahrend (1896) en een wand die de hedendaagse expertise van Ahrend laat zien, zijn de ‘toekomst’ruimten in de NOW Flagship Store spectaculair. In een brainstormruimte, die is voorzien van een levensechte ‘jungle’ en kolossale foto’s van een jungle landschap, kan men picknicken of relaxen met een Wii-spelcomputer. De presentatieruimte daarnaast, die is voorzien van drie enorme projectiewanden en de nieuwste technologie, overweldigt de bezoeker en staat garant voor overtuigende presentaties. 

Tevens lanceerde Ahrend op 19 november haar nieuwe innovatieplatform Co_Create NOW. Dit is een uitnodiging aan klanten, architecten en andere specialisten om samen met Ahrend te komen tot innovatieve nieuwe inrichtingsoplossingen. In de NOW Flagship Store staan de eerste voorbeelden van “Co-Creations”. 

Ahrend heeft tevens een nieuwe merkidentiteit geïntroduceerd door de lancering van de nieuwe pay-off van Ahrend: Humanising_Spaces. “Met deze nieuwe pay-off willen we uitleggen wat we doen: het “menselijk” maken van ruimten. Ahrend producten kenmerken zich door functioneel duurzaam design waarbij de mens altijd uitgangspunt is. Mensen moeten in staat worden gesteld om hun werk efficiënt en met plezier te doen, in een mooie omgeving die dat stimuleert”, aldus Jacq de Bruin, Algemeen Directeur van Koninklijke Ahrend NV. “Door de jaren heen hebben wij beter dan wie ook geleerd hoe mensen zich het best kunnen concentreren, hoe ze optimaal kunnen communiceren en hoe ze effectief kunnen samenwerken.”

De NOW Flagship Store toont talloze recente producten van Ahrend, zoals de bamboe p h i l i n k -tafel van Voet en Theuns, de lichtgewicht magnesium Ahrend 360-stoel van Flex The Innovationlab en de verrassende Ahrend 315-tafel van Bert van der Aa. Geheel nieuw in het assortiment zijn drie Soft Seating-meubels van Frans van der Wielen en SoftCells, schitterende akoestische wandpanelen van de Deense textielleverancier Kvadrat.

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >