Casala zet in op duurzaamheid


Casala zet in op duurzaamheid
09-12-2009 16:01


Casala blijft naar eigen zeggen ook in 2010 de juiste partner voor het leveren van meubilair aan overheden. Vanaf 1 januari 2010 gaan Nederlandse overheden meer duurzame producten inkopen, hiervoor zijn in samenwerking met SenterNovem richtlijnen opgesteld. Casala-producten worden geproduceerd volgens de eisen die aan de productgroep kantoormeubilair gesteld worden. Daarnaast wordt ook voldaan aan de ISO-normen met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid. In het kader van de recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaam inkopen, wordt de aandacht gevestigd op Casala's groene producten.

 

Casala voldoet aan alle criteria voor het duurzaam inkopen van kantoormeubilair. Deze criteria zijn op 28 juli jongstleden voor het laatst gewijzigd door SenterNovem en zullen vanaf 1 januari 2010 gelden voor centrale- en lokale overheden.

Tafels en stoelen van Casala hebben een levensduur van minimaal 5 jaar en vervangende onderdelen kunnen minimaal 10 jaar na verkoop nageleverd worden. Alle gebruikte materialen en grondstoffen voldoen aan de gestelde eisen. De materialen die in producten worden verwerkt zijn, met uitzondering van oppervlaktebehandelingen, van elkaar te scheiden. Samenstellingsetiketten zijn per product beschikbaar. Directieverklaringen en testrapporten van de producten zijn opvraagbaar.

 

Er wordt niet alleen voldaan aan de criteria voor inkoop door overheden, Casala gaat een stap verder. Bewustheid op het gebied van milieu is doorgevoerd tot in de productie, de Feniks-stoel is hier een voorbeeld van. Bij de productie van Feniks zijn uitsluitend composteerbare, recyclebare en hergebruikte materialen toegepast. Daarnaast wordt samengewerkt met betrouwbare, ISO 14001 en 9001 gecertificeerde leveranciers. Deze eigenschappen maken van Feniks een duurzame stoel. 

 

Al het hout dat gebruikt wordt bij de vervaardiging van tafels en stoelen voldoet aan het PEFC keurmerk (Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen), dit betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. De lakken zijn watergedragen en alle stoelen kunnen bekleed worden met gerecyclede, composteerbare of klimaatneutrale stoffen.

 

Sinds Casala 14 jaar geleden het ISO certificaat 9001 ontving, is het bedrijf in overeenstemming geweest met de veranderende richtlijnen. Al jarenlang wordt samengewerkt met betrouwbare leveranciers en producenten, daardoor kunnen kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd worden. Daarnaast worden producten geproduceerd volgens de eisen van de norm ISO 14001. Deze norm wordt wereldwijd toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te beoordelen. Kwaliteit, duurzaamheid en milieubewustheid zijn bij Casala doorgevoerd tot in de productie.

 

Casala is 90 jaar geleden opgericht in de Nedersaksische plaats Lauenau. Tegenwoordig is het hoofdkantoor van Casala gevestigd in Culemborg. In het Duitse Lauenau en het Engelse Cliddesden zijn verkoopkantoren gevestigd. Casala is wereldwijd actief in meer dan twintig landen.

Casala produceert projectmeubelen, meubelen die ingezet worden daar waar design zich functioneel moet bewijzen: in congreszalen en kerken, in kantoren, op universiteiten, bij overheden en in zorgcentra.

Stapelbaarheid, koppelbaarheid of transportmiddelen zijn geen toevalligheden, ze zijn geïntegreerd in het ontwerp. Zowel de materialen als ook de productievoorwaarden voldoen aan de huidige milieustandaarden.


Zie ook:

Kantoorinrichter nu ook in Londen
Kantoorinrichter moet aan de bak
Inrichter scoort opdrachten
Awards voor kantoorproducten 
Jury enthousiast over niveau inzendingen
Winnaars in september bekend
Casalino op herhaling
Dealer-event met presentatie nieuwe modellen
Deelnemers Inrichtingskunde geslaagd

<< December 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >