Indrukwekkende designtraditie


Indrukwekkende designtraditie
13-12-2009 22:04


Drie innovatieve tafels en een lichtgewicht magnesium stoel van Ahrend hebben de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp ontvangen: Ahrend 360, Ahrend 315, Ahrend philink en Ahrend Four_Two. Op 10 december 2009 werden de GIO Erkenningen in Rotterdam uitgereikt. Vorig jaar vielen ook al vier Ahrend-producten in de prijzen: de loungestoel Ahrend Clipline, het Ahrend 750-meubelprogramma, de Ahrend 800-tafel en Ahrend 312.

De Ahrend 360, een ontwerp van FLEX the Innovationlab, is een ultralichte bezoekersstoel. Deze is gemaakt van magnesium, dat onder andere wordt gewonnen uit zeewater. Magnesium heeft een veel lager smelpunt dan bijvoorbeeld aluminium; dat is gunstig voor het energieverbruik tijdens de productie. De stapelbare, trendy Ahrend 360 is leverbaar in een groot aantal kleuren en pasteltinten en al bij diverse projecten toegepast.


De Ahrend 315-tafel van Bert van der Aa is eigenzinnig en herkenbaar door zijn ronde vormen. De tafel is heel praktisch in het gebruik; door zijn holle poten en een opengewerkte hoek is er alle ruimte voor kabels en snoeren.De kabelgoten zijn logisch geïntegreerd in het ontwerp. Lampen en add-ons kunnen direct aan de tafel (aan het frame) worden gekoppeld. Bij de stapelbare uitvoering zorgt het doorlopende frame ervoor dat - hoewel de poten buiten het blad zijn geplaatst - er toch binding is met de tafel. Dit alles maakt dit tot een intelligent tafelsysteem. Naast kantooromgevingen is de Ahrend 315 ook zeer geschikt om thuis toe te passen.

Ahrend philink van de Belgische architecten Voet en Theuns stimuleert en faciliteert individuele en gezamenlijke kantooractiviteiten met een doordacht tafelconcept. De vorm van het tafelblad van de philink maakt mogelijk dat je hem ‘linkt' aan een tweede, een derde, een vierde tafelblad. De constructie is robuust, licht, economisch en door het zelfdragende blad uit duurzaam ontgonnen reuzenbamboe ook ecologisch verantwoord. Vergaderruimte, executive office, landschapskantoor, kantine, bar, cafetaria of lounge; moeiteloos maakt Ahrend philink iedere werksituatie 'samenwerkelijk'.

Ahrend Four_Two is een modulair, flexibel en snel te monteren ergonomisch meubelprogramma met twee uitvoeringsversies. Beide versies zijn geschikt voor alle soorten werkplekken. De tweepootsversie is ontworpen door Wijtse Rodenburg; de vierpootsversie door Lieke van Gool. De tafel is breed en flexibel toepasbaar in elke ruimte, mechanisch of elektrisch hoogteverstelbaar en recyclebaar.

De Erkenningen geven Ahrend het recht het GIO-logo in samenhang met het erkende product te gebruiken voor elk gewenst doel. Remon van Rijn, Manager Marketing and Communications van Ahrend, is ingenomen met de erkenning: "Het feit dat er net als vorig jaar maar liefst vier Ahrend-producten voor de erkenning in aanmerking komen, bevestigt dat wij topkwaliteit tijdloos design produceren. GIO is een begrip in de Nederlandse designwereld; door de jaren heen heeft Ahrend talloze GIO Erkenningen in ontvangst mogen nemen. Ahrend heeft dan ook een lange traditie als het gaat om het samenwerken met ontwerpers van naam en faam, zoals Friso Kramer, Frans de la Haye, King & Miranda, Meyer en Van Schooten, Wim Quist en Sigurd Rothe. Daarnaast heeft Ahrend zelf een aantal prijswinnende designers in dienst, onder wie Bas Pruijser, Lieke van Gool en Wijtse Rodenburg."

GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze. Van de circa negentig ontwerpen in vijf categorieën werden er dit jaar 57 erkend als goed industrieel ontwerp. Op 10 december 2009 werden de GIO Erkenningen in Rotterdam uitgereikt.

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke organisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

Zie ook:
Goed Industrieel Ontwerp
Inschrijving geopend
Meer dan alleen mooie producten

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3651&Itemid=34

 

 

<< December 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >