Henry van de Velde Award 2009


Henry van de Velde Award 2009
28-01-2010 10:09


Dinsdag 19 januari 2010 reikte Design Vlaanderen voor de zestiende maal de Henry van de Velde Awards & Labels uit in het Vlaams Parlement. In de categorie 'Bedrijf' ontving Drisag een award. Drisag is Belgisch fabrikant van zitmeubelen en specialist in kantoormeubelprojecten. Het bedrijf stelt vijftig medewerkers te werk en realiseerde in 2009 een omzet van 6 miljoen euro.

Drisag werd gelauwerd omdat het bedrijf op een consequente manier design implementeert in haar gehele strategie. Dit uit zich op verschillende manieren. Productontwikkeling: zowel voor het ontwerp van haar eigen producten, alsook voor het ontwerp van private label producten en maatwerk, werkt Drisag intensief samen met Belgische ontwerpers & architecten. Hierdoor is de productieorganisatie van Drisag de voorbije jaren sterk veranderd en werd het productportfolio aangevuld met nieuwe producten zoals ondermeer de BeA bench (Beel & Achtergael Architecten).

Het event rond de Henry van de Velde Awards & Labels is uitgegroeid tot één van de designhoogtepunten van het jaar in de Benelux. De prijsuitreiking gebeurde onder het voogdijschap en in de aanwezigheid van de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid. Hij reikte de Henry van de Velde Awards uit en overhandigde tevens de Henry van de Velde Labels.

Drisag implementeerde de voorbije jaren een compleet nieuwe huisstijl en verhuisde recent naar het spraakmakend gebouw Frame21 langsheen de E313 te Herentals. Hierdoor groeide de naamsbekendheid van het bedrijf, vooral bij nieuwe doelgroepen zoals productontwerpers, interieurarchitecten en architecten.
Onlangs participeerde Drisag in het Belgische designmerk FELD. Drisag bezorgde dit bedrijf een ‘tweede adem'. Alain Berteau werd aangetrokken als Art Director en samen met diverse designers en Drisag wordt gewerkt aan een sterk uitgebreid productportfolio. FELD lanceerde onlangs nog de kapstok San Pedro (Stefan Schöning) & de zitbank Oasis (Bram Boo). Vermeldenswaardig is dat Oasis als goed ontworpen, vernieuwend en creatief product, tevens het Henry van de Velde Label 2009 ontvangt. Zolang dit comfortabel zitsysteem geproduceerd wordt, mag het dit kwaliteitslabel dragen. FELD richt zich vooral tot de consument terwijl Drisag hoofdzakelijk werkt op de B2B markt.

Zie ook:
Herentals
Smart verdringt
Inside Information nr 2-2008
Frame21: nieuwe impuls voor economische groei in Herentals
 

<< January 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >