ProRail kiest voor Drentea


ProRail kiest voor Drentea
26-03-2010 8:15

Goed nieuws voor Drentea Office Furniture. ProRail heeft gekozen voor besturingswerkplekken van deze aanbieder. Op 24 maart tekende heeft de heer Thom Oosterom, manager facilitaire zaken samen met Bert Top, commercieel directeur van Drentea, het contract met ProRail getekend.

Het gaat om de levering van zo'n 450 besturingswerkplekken voor ProRail, inclusief stoelen, computerkasten en het volledige kabelmanagement. De besturingswerkplekken zijn door Drentea en projectinrichter Aarts&co speciaal voor ProRail ontwikkeld en voldoen daarmee volledig aan het zeer complexe pakket van eisen.

De werkplekken bestaan uit ergonomisch gevormde bureautafels, elektronisch in hoogte verstelbaar en voorzien van maximaal zestien beeldschermen en alle bijbehorende ICT voorzieningen. Het complete kabelmanagement om storingsvrij gebruik te garanderen was ook onderdeel van de aanbesteding.

De besturingruimtes zijn 24/7 in gebruik waardoor de eisen ten aanzien van kwaliteit en ergonomie zeer hoog zijn. De 450 werkplekken worden landelijk verspreid over alle kantoren waar verkeersleiders voor de Nederlandse Spoorwegen werken die de het complete treinverkeer in Nederland organiseren en regelen.

Het traject is via een Europese Aanbesteding verlopen. Samen met partner Aarts&co in Tilburg heeft Drentea een intensief voortraject doorlopen en uiteindelijk het contract ondertekend. De logistieke uitvoering, installatie en ergonomische adviezen worden door Drentea-partner Aarts&co uit Tilburg uitgevoerd.

De werkplekken worden grotendeels in een werkende situatie vervangen, wat uiteraard hoge eisen stelt aan de medewerkers van Aarts&co die overlast voor de overige medewerkers tot een minimum zullen beperken.

ProRail is met ruim 4000 medewerkers verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Als onderdeel van het CO2-reductieprogramma wil ProRail ook haar leveranciers stimuleren om duurzame producten te leveren en een duurzame bedrijfsvoering te voeren. Drentea voert een bewust en actief beleid ten aanzien van duurzaamheid, en voldoet daarmee ruimschoots aan de gestelde eisen.

Belangrijke overweging van Prorail om voor de combinatie Drentea / Aarts&co te kiezen was, naast de kwaliteit van de aangeboden producten en de prijsstelling, de pragmatische visie ten aanzien van duurzaam ondernemen. Drentea is naar eigen zeggen één van de koplopers op dit gebied in de branche.

Alle werkplekken worden in Emmen ontwikkeld en geproduceerd en bestaan voor 99 procent uit recyclebare of biologisch afbreekbare grondstoffen.
 

<< March 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >