Gispen onderneemt klimaatneutraal


Gispen onderneemt klimaatneutraal
24-06-2010 11:40

Gispen International BV onderneemt naar eigen zeggen klimaatneutraal met ingang van 1 juli 2010. Gispen is zich bewust van de invloed van haar handelen op de omgeving en wil eraan bijdragen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft.

Duurzaamheid ligt verankerd in de kernwaarden en de missie van Gispen: 'A Better Life at Work'. Gispen investeert al jaren bewust in duurzaamheid. In vervolg daarop heeft het bedrijf ervoor gekozen zijn activiteiten klimaatneutraal uit te voeren.
Klimaatneutraal ondernemen wil zeggen dat continu onderzocht wordt waar in de organisatie bespaard kan worden op energieverbruik. Daarnaast wordt de resterende (nog) niet te reduceren uitstoot van broeikasgassen gecompenseerd met behulp van een klimaatproject van Climate Neutral Group. Dit klimaatproject betreft een duurzaam windenergieproject in Taiwan conform de Gold Standard, welke door het WNF wordt gesteund.

Gold Standard projecten zorgen niet alleen voor een afname van CO2 in de atmosfeer, maar ondersteunen ook de lokale ontwikkeling in opkomende economieën en ontwikkelingslanden; onder meer op het gebied van werkgelegenheid, toegang tot energie en het verbeteren van leefomstandigheden.
De komende jaren wordt het deel wat gecompenseerd wordt, afgebouwd. Het streven is dat Gispen in 2019 geen uitstoot van broeikasgassen meer hoeft te compenseren.

Al in het midden van de jaren 90 stelde Gispen in zijn investeringsplan de zorg voor het milieu bovenaan de lijst met de belangrijkste randvoorwaarden. In 2008 verwierf Gispen, als tweede bedrijf in de branche, het EMAS-certificaat.
Duurzaam ondernemen gaat niet alleen over het milieu en klimaat (Planet), maar ook over mensen (People) en voorspoed (Prosperity). Zo heeft Gispen in de branche bijvoorbeeld een van de oudste ondernemingsraden van Nederland, wordt een leeftijdsbewust personeelsbeleid gevoerd en streeft het bedrijf waar mogelijk naar maatschappelijke betrokkenheid.

“Wij zijn er van overtuigd dat streven naar duurzaamheid, één van onze kernwaarden, vanuit maatschappelijke betrokkenheid een continu proces is”, aldus Peter Veer, algemeen directeur van Gispen. “Je moet ambitieus blijven en de lat telkens hoger leggen, in alles wat je doet. Dat is wat wij verstaan onder innovatie. Het is een uitdaging die past bij de identiteit van onze onderneming”.

Gispen Inrichters BV is onderdeel van de GispenLensveltGroup BV. De onderneming is met een omzet van 62 miljoen euro de op één na grootste kantoorinrichter van Nederland. Onlangs ontving de GispenLensveltGroup de titel Best Managed Companies 2010. Gispen International BV heeft zes verkoopvestigingen in Nederland en België.
 

<< June 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >