Maximale ruimtebesparing bij Thonet


Maximale ruimtebesparing bij Thonet
25-07-2010 8:00

De Berlijnse ontwerpstudio Delphin Design heeft voor de Duitse fabrikant Thonet het nieuwe S 160-stoelprogramma ontworpen voor de projectmarkt. "Snelle en gereedschapsloze koppeling en ook eenvoudige stapeling voor plaatsbesparing in het magazijn kenmerken het programma."

"In rijen opgesteld is de opstelling van de stoelen, met hun klassieke, natuurlijke uitstraling, tegelijkertijd functioneel en esthetisch in de ruimte", meldt Thonet. "Vanwege het duurzame karakter van de stoel en het hoge zitcomfort is de S 160-serie zeer geschikt voor grote ruimtes zoals auditoria."

De S 160 serie kan volgens de fabrikant zeer snel een eenvoudig worden neergezet. Afhankelijk van de uitvoering weegt de stoel tussen de 6,5 en 9,5 kilo, waardoor snelle en veilige opbouw en afbouw in grote ruimtes mogelijk is. "De slanke vorm van de stoel zorgt ervoor dat de stoelen zeer efficiënt kunnen worden neergezet, waardoor de ruimte optimaal wordt benut."

De versie met armleuningen kan zonder gebruik van gereedschap eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld door de poten over elkaar heen te schuiven. Een eenvoudige opslag vult de serie aan: 22 stoelen kunnen worden gestapeld en op een stapelkar worden verreden.

De S 160-serie is beschikbaar in verschillende varianten: met en zonder armleggers, met en zonder gestoffeerde zittingen. Aangezien de zitkussens in het frame worden verzonken, heeft ook de gestoffeerde variant een lage stapelhoogte. "De stoel kan in verschillende zitbreedtes worden geleverd en kan dus aan de wensen van elke ruimte worden aangepast, van beurshallen, evenementenhallen, musea tot kerken en auditoria."
De smalste variant is 52 cm breed en biedt zonder de koppelfunctie een hoge mate van mobiliteit, waardoor deze versie zeer geschikt is voor seminar- ruimtes en personeelsrestaurants.

Het vierpoots frame bestaat uit verchroomde buizen en een zitting van multiplex, zeer kenmerkende materialen voor Thonet. Vanaf 2011 volgt een variant met een kunststof garnituur. Aanvullend wordt ook een buitenvariant van de stoel ontwikkeld. Zowel het ontwerp met de multiplex zitting als de kunststof versie, dragen volgens de fabrikant tevens bij aan een goede akoestiek.

De S 160 serie is een intelligente uitbreiding van de succesvolle S 260 en S 360 stoel serie voor gebruik in grote ruimtes. “Het was voor ons belangrijk een eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp te maken van de S 160, die over 10 jaar nog steeds tijdloos is”, zeggen de ontwerpers Thomas Wagner and Dirk Loff van Delphin Design, die tekenden voor het ontwerp van de nieuwe Thonet-stoel. 

<< July 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >