Primeur voor Gispen


Primeur voor Gispen
30-08-2010 15:01

Kantoormeubelfabrikant Gispen presenteert naar eigen zeggen een primeur: het eerste composteerbare bureaublad. "Aan het eind van de levensduur van je werkplek, begraaf je het bureaublad gewoon in je tuin", aldus de fabrikant uit Culemborg.

Het nieuwe bureaublad met een kern van vlas en bamboe fineer rondom, bestaat voor 100 procent uit hernieuwbare grondstoffen. "Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen (Biobased) speelt een cruciale rol bij het behoud van de natuur, klimaatverandering en het voorkomen van de uitputting van de aarde", aldus Gispen in een toelichting.

"Bij de keuze voor vlas in combinatie met bamboe wordt met alle facetten met betrekking tot milieubelasting rekening gehouden. Vlas is een milieuvriendelijk geteeld gewas, waarbij vrijwel geen kustmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen worden toegepast. Er wordt alleen gebruik gemaakt van restmateriaal van de plant waardoor er geen verspilling is van natuurlijke grondstoffen."

Het plaatmateriaal lijkt op spaanplaat, maar is lichter in gewicht, wat een groot voordeel is bij transport en montage. De productie en teelt van vlas vindt uitsluitend plaats in Nederland, België en Noord Frankrijk. "Door gebruik te maken van bamboe fineer wordt optimaal geprofiteerd van de positieve eigenschappen van het materiaal. Wel de mooie uitstraling en de harde toplaag, maar niet het gewicht." 

Vervolgens wordt het bamboe afgewerkt met lijnolie, ook een product van de vlasplant, in plaats van een milieubelastende laklaag. "In combinatie met de beste programmalijn van Gispen als het gaat om duurzaamheid, Gispen TM, biedt Gispen met het nieuwe composteerbare bureaublad een van de meest duurzame werkplekken die op dit moment verkrijgbaar zijn."

<< August 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >