Vergadertafel van Hadi Teherani


Vergadertafel van Hadi Teherani
07-09-2010 9:00

Thonet presenteert een nieuw conferentietafelsysteem:  S 8000. Het ontwep is afkomstig van architect Hadi Teherani. De tafel valt op door de krachtige uitstraling en de hoge functionaliteit.  Het tafelblad wordt gedragen door het roestvrijstalen frame en lijkt hierdoor te zweven. Multimediamodule, beamer, drankkoeler of opslagruimte kunnen naar keuze worden geïntegreerd.

Comfort, bewegingsvrijheid, tijdsbesparing en de modernste mediatechnieken: de nieuwe conferentietafel voldoet aan de verwachtingen van de groeiende eisen die worden gesteld aan vergaderen. Zorgvuldig doordacht biedt het S 8000 programma voor een vergadering de volledige integratie van alle noodzakelijke technische componenten van mediatechniek.

Bij het ontwerp liet Hadi Teherani zich inspireren door de iconologie  van de Frankenbergse onderneming:  “Bepalend aspect was de integratie van Thonet’s klassieke ontwerptaal, die gebogen elementen als basis in vorm en constructie gebruikt”, zegt de ontwerper. “De oplossing vond ik in een centraal frame, waarop de tafel ogenschijnlijk zweeft of balanceert en tegelijk toch absoluut stevig staat. Mijn tweede gedachte was om met het roestvrijstalen frame het tafelblad te doorboren, waarbij de constructie ook de vorm is, met ook deze keer in het achterhoofd het klassieke motief van gebogen houten- en gebogen stalen buismeubelen, waarbij constructie en vorm één zijn”, aldus Teherani. Het centrale frame, met draadloze integratie van vergadertechnologie, is bereikbaar vanuit elke zitplaats.

Het conferentietafelsysteem S 8000 biedt vele praktische oplossingen. Het functionele frame in het midden van het tafelblad integreert modulen voor mediatechniek, opslagvakken en drankkoelers, naar de individuele wensen van de gebruiker in te vullen. Verdere modules zijn in ontwikkeling. Kabels worden onzichtbaar weggewerkt in het frame. De afdekplaat van het frame is in roestvrij staal of geëpoxeerd verkrijgbaar. Tafelbladen zijn leverbaar in kersen, kunststof, Makassar, beuken, ahorn, eiken, essen, noten en wit of zwart gelakt. De S 8000 serie is beschikbaar in vijf verschillende maten. Het tafelblad heeft een royale breedte van 1,50 meter en is leverbaar in de maten 2,70 meter, 3,60 meter, 4,50 meter, 5,40 meter of 6,30 meter. Afhankelijk van de maat, biedt de tafel plaats aan 8 tot 22 personen. Andere maten zijn op aanvraag beschikbaar.

<< September 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >