Gio Erkenningen voor Ahrend


Gio Erkenningen voor Ahrend
09-11-2010 9:00

Vier producten van Ahrend hebben onlangs de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp 2010 ontvangen: Ahrend 2020, Ahrend 370, Ahrend 463 en de Ahrend Living Wall.

Marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn: “Het is al het derde jaar op rij dat wij maar liefst vier GIO erkenningen in de wacht slepen. Wij zijn heel trots op deze onderscheidingen, die het  hoge designniveau van Ahrend-producten onderstrepen.”

Ahrend 2020-stoel
De Ahrend 2020 van de Brit Paul Brooks is een revolutionaire nieuwe bureaustoel die van meet af aan als cradle-to-cradlestoel is ontworpen en ontwikkeld. Het design is transparant en attractief, heeft onzichtbare techniek en is gemakkelijk intuïtief instelbaar, dus optimaal geschikt voor Het Nieuwe Werken.

 Ahrend Living Wall
De Ahrend Living Wall is een akoestisch en functioneel ontwerp van Frans van der Wielen. De Living Wall is een muur waar je tegenaan kunt ‘hangen’ om te bellen of te overleggen, of op kunt zitten om te werken. Een informele ontmoetings- of vergaderplek, maar evengoed een aantrekkelijke flexwerkplek. De Living Wall verfraait een muur, verbetert de akoestiek van de ruimte en bespaart kostbare vierkante meters.

Ahrend 463
“Een product moet mensen raken, ze moeten ervan houden”, zo vat ontwerper Sigurd Rothe zijn designfilosofie samen. Dat is ook het geval bij de Ahrend 463. Het ontwerp van de stoel is sierlijk. Het frame kan verchroomd of in een matte poederlak worden geleverd. Een curve in de kuip optimaliseert de zit en geeft de stoel elegantie. De (optionele) armlegger loopt door in de achterpoot. Dat detail geeft de stoel dynamiek en een lichtvoetige uitstraling.
De Ahrend 463 kan worden uitgevoerd in geheel wit of geheel zwart. Met deze kleuren speelt Ahrend in op de hedendaagse wensen van architecten om naar keuze de omgeving of het meubilair te accentueren. Stapelbaar en koppelbaar; eigentijdse functionaliteit en een tijdloos ontwerp.

Ahrend 370
Het design van de Ahrend 370 is subtiel en toegankelijk. Ontwerper Kees de Boer:
“Kuip en rugleuning zijn gemaakt uit één stuk. Dat geeft de stoel flair, maar bovenal rust en eenvoud. De kuip heeft een zitkuil en het rugdeel is zo gevormd dat het optimale ondersteuning biedt. De kuip is blind bevestigd; er zijn geen schroeven of gaten zichtbaar. De stoel heeft een uitermate stabiele constructie, onder andere door knikjes in het frame.” De Ahrend 370 wordt uitgevoerd in een slank buisframe met een blank gelakte houten kuip. Het frame kan worden geleverd in chroom, mat-chroom of gelakt.

De Ahrend-producten die in de prijzen vallen, passen naadloos in de Ahrend-designtraditie: interieurproducten moeten functioneel, duurzaam en mooi zijn. De producten stralen rust een eenvoud uit en zijn daardoor in alle omgevingen uitstekend inpasbaar; zij zijn bij uitstek op hun plaats in omgevingen waarin het meubilair weliswaar een helder ‘statement’ mag maken, maar tegelijkertijd de aandacht niet exclusief voor zich opeist.

Over de GIO Erkenningen
De GIO Erkenningen geven Ahrend het recht het GIO-logo in samenhang met het erkende product te gebruiken voor elk gewenst doel. GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze.

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke organisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

<< November 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >