Ahrend werkt samen met ITdonations


Ahrend werkt samen met ITdonations
12-01-2011 8:20

Ahrend gaat samenwerken met de Stichting ITdonations. Deze stichting zamelt gebruikte ICT-apparatuur in, maakt de waarde ervan te gelde en schenkt deze aan officieel erkende goede doelen. De stichting garandeert tevens een verantwoorde wijze van afvoer van de apparatuur en dataverwijdering.  Ahrend heeft gekozen voor KiKa (Kinderen Kankervrij) als bestemming.

De Stichting KiKa stelt zich ten doel fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. “Ahrend ondersteunt deze stichting al jaren op allerlei manieren, onder andere in natura”, aldus marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn. “Het mes snijdt aan twee kanten. KiKa heeft een zeer goede bestemming voor de bijeengebrachte gelden, en daarnaast krijgt oude ICT-apparatuur op deze manier een volgend leven door product- dan wel materiaalhergebruik. Een duurzame oplossing die wij zelf ook nastreven met ons Next Life-programma: niet afdanken, maar terugnemen, zo mogelijk opknappen en anders demonteren voor materiaalhergebruik.
Frits Hirschstein van Stichting KiKa is zeer ingenomen met de steun van Ahrend. “Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Fondsenwerving blijft daarom hard nodig.”
Ahrend had, onder andere door de recente overname van Aspa, ICT-apparatuur over. Deze wordt door partners van de Stichting ITdonations ingezameld. Goede, bruikbare apparatuur wordt ontdaan van de data en vervolgens aangeboden op de tweedehandsmarkt. Verouderde en niet functionerende apparatuur wordt op een verantwoorde wijze afgevoerd, gedemonteerd en gerecycled door gespecialiseerde bedrijven.
Ahrend en ITdonations gaan een overeenkomst aan voor onbepaalde tijd. Het is de intentie van Ahrend de komende jaren via de stichting diverse projecten financieel te ondersteunen.

ITdonations neemt organisaties de zorg voor afvoeren van de apparatuur uit handen en zorgt voor professionele verwerking. Data op de harddisk worden verwijderd volgens een gecertificeerd systeem. Bruikbare apparatuur gaat naar de handel; onbruikbare apparatuur wordt gerecycled. De opbrengst hiervan gaat naar een erkend goed doel. De donerende partij kiest dit zelf. Een en ander wordt in een donatieovereenkomst vastgelegd. Partners van ITdonations werken belangeloos mee.
 

<< January 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >