BNíers beschilderen bureaus voor KiKa


BNíers beschilderen bureaus voor KiKa
20-01-2011 16:34

Onder leiding van Ans Markus en op initiatief van KiKa (Kinderen Kankervrij) hebben tien bekende Nederlanders onlangs Ahrend-bureaus beschilderd. Dit vond plaats in het atelier van Ans Markus. De kunstwerken worden in februari bij Ahrend in Amsterdam geëxposeerd en op 24 maart bij Sotheby’s geveild. De opbrengst gaat naar KiKa.

Henk Schiffmacher, Willem Nijholt, Floris Evers, Cees Dam, Ans Markus, Ruud de Wild, dochter Gerrit de Jager, Gerrit de Jager, Jan des Bouvrie, Louise Schiffmacher.

 

Henk Schiffmacher, Willem Nijholt, Floris Evers, Cees Dam, Ruud de Wild, Gerrit de Jager en zijn dochter, Jan des Bouvrie en Louise Schiffmacher lieten zien over (soms onvermoede) talenten te beschikken. In een later stadium zal ook Irene Moors een bureau beschilderen. Zelf nam Ans Markus twee bureaus voor haar rekening.

De kunstwerken zijn zeer divers. Willem Nijholt bewees dat het woord ‘theatervoorstelling’ twee betekenissen heeft. Ruud de Wild schilderde een kleurrijk werk. Cees Dam bleef met een verbluffende techniek dicht bij zijn métier. Striptekenaar Gerrit de Jager deed dat ook, met de onmisbare hulp van zijn dochter. Verrassend genoeg zat er nauwelijks symmetrie in het kunstwerk van Jan des Bouvrie. Henk Schiffmachers bloemrijke werk gaat over de Oorsprong van de wereld.

Vanaf medio februari zijn de beschilderde tafelbladen te zien in de Ahrend Flagship Store te Amsterdam. Op 24 maart worden zij geveild by Sotheby’s in Amsterdam. De opbrengst is geheel voor Kinderen Kankervrij. “Want met een 75 procent genezingskans kunnen we niet tevreden zijn. We hebben nog 25 procent te gaan”, aldus Frits Hirschstein van KiKa.
 

<< January 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >