Oniro met Richard Leliveld klaar voor de toekomst


Oniro met Richard Leliveld klaar voor de toekomst
27-01-2011 9:25

De leiding van Oniro BV is sinds kort in handen van Richard Leliveld (41). Leliveld verwierf half december een meerderheidsbelang in de producent en distributeur van hoogwaardige meubelbekleding.


Harrie van den Berg (links) en Richard Leliveld.

Na een periode van sterke groei staat de onderneming voor verschillende uitdagingen op het gebied van productontwikkeling, uitbreiding van de verkooporganisatie en het verder uitwerken van de marketingstrategie.

Naast de ontwikkeling van het eigen product Niroxx onder de merknaam Oniro, verwierf de onderneming de afgelopen jaren de exclusieve verkooprechten van Vescom Project Meubelbekleding en de Deense producent van meubelstoffen, Gabriel. Recentelijk werd het Zwitserse merk Climatex toegevoegd. Climatex meubelstoffen worden ontwikkeld en geproduceerd volgens het Cradle to Cradle (C2C) principe. De Climatex collectie is inmiddels geïntroduceerd door Ahrend. Bij de officiële presentatie van de Ahrend 20/20 bureaustoel, ontworpen en geproduceerd volgens het C2C principe, was er een mooie rol weggelegd voor de meubelstof Vivo van Climatex.

In de Benelux is Oniro marktleider op het gebied van gecoate meubelstoffen. De producten worden geleverd aan meubelfabrikanten, projectinrichters en verschillende distributeurs in Europa. Anno 2010 is Oniro in meer dan zeven landen actief en wordt circa 35 procent van de totale omzet buiten de landsgrenzen behaald. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden heeft Oniro de afgelopen jaren een mooie groei laten zien, tot een huidig omzetniveau van 4 miljoen euro.

Oniro is opgericht in 2002 door Harrie van den Berg (54). Na een periode van 8 jaar vond hij dit het juiste moment om (deels) afscheid te nemen van zijn onderneming. Naast het feit dat hij meer tijd wil besteden aan niet werkgerelateerde ambities en wensen, wil de oprichter zich binnen Oniro meer gaan richten op de productontwikkeling.

Met het oog op de verkoop van de onderneming, heeft Van den Berg in oktober 2009 Leliveld aangetrokken als beoogd opvolger. Leliveld is al meer dan 10 jaar actief in de textielbranche en heeft bij zijn vorige werkgever veel managementervaring opgedaan. Naast het aansturen van een team van acht verkopers was hij ook verantwoordelijk voor verschillende buitenlandse accounts.

De nieuwe grootaandeelhouder speelde al jaren met de gedachte om een eigen onderneming aan te sturen. Bij Oniro heeft hij de kans om een gezonde onderneming over te nemen en naar een volgende fase te brengen. Na de overname zal Leliveld de dagelijkse leiding op zich gaan nemen. Daarnaast zal hij samen met de oud-eigenaar, die als minderheidsaandeelhouder betrokken blijft, de productontwikkeling oppakken. Leliveld: "Dit is een perfecte tijd om te investeren en het bedrijf verder te ontwikkelingen."
 

<< January 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >