Nieuw meubelconcept Ahrend


Nieuw meubelconcept Ahrend
11-03-2011 13:06

Ahrend introduceert in 2011 een volledig nieuw meubelconcept dat de gebruiker in open-officeoplossingen privacy biedt, terwijl het open karakter van het interieur behouden blijft: het Ahrend Four-Two Paneelbureau. Naast het tafelblad is ook het optionele tussenscherm in hoogte verstelbaar. Daardoor kan de gebruiker zelf de mate van privacy bepalen. Ontwerper Wijtse Rodenburg: “Dit is een revolutionaire stap; niet alleen is de mens flexibel - hij zoekt de ruimte waar hij wil werken -, maar hij is ook vrij om zijn eigen plek vorm te geven. Zo kan de medewerker - zonder te verhuizen - overschakelen van communiceren bij teamwerk naar concentreren bij individueel werk.”

Met de tussenwand omhoog is er sprake van een concentratiewerkplek. Scherm en monitorarm kunnen ook elektrisch worden versteld tot de hoogte die men zelf als het prettigst ervaart. Deze zaken zijn instelbaar door middel van tiptoetsen of een voorgeprogrammeerde persoonlijke pas (transponderkaart). De zijpanelen zijn verkrijgbaar in metaal (eventueel met akoestische perforatiepatronen, diverse houtdecoren en stof. De stoffen variant heeft eveneens een geluiddempende functie.

De zijpanelen schermen aan weerszijden de werkplek af, zodat tassen, prullenbakken en dergelijke uit het zicht staan. Het hoogteverstellingsmechanisme is in de zijpanelen verwerkt. Dat geeft het werkblad een zwevend karakter, de werkplek een strak uiterlijk en zorgt voor visuele rust. De tafelbladen zijn leverbaar in een mechanische en elektrisch hoogte verstelbare versie. Ze kunnen onder andere worden geleverd in 50 mm dik Melaboard (een sandwichplaat, die bestaat uit 2x8 mm spaanplaat met daartussenin 34 mm honingraatkarton, omlijst met een 50 mm brede versterkte kantenband).

Het Ahrend Four-Two Paneelbureau is een onderdeel van het zeer brede en diepe Ahrend Four-Two-assortiment. Dit omvat onder andere tweepootsbureaus, vierpootsbureaus, wangpootopstellingen, duo-desks en benches. De tweepoots- en wangenversies zijn ontworpen door Wijtse Rodenburg; de vierpootsversie door Lieke van Gool.

<< March 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >