Tarkett: duidelijke visie op duurzaamheid


Tarkett: duidelijke visie op duurzaamheid
07-08-2011 12:28

Tarkett, wereldleider in harde vloerbedekking en sportvloeren heeft al jaren een duidelijke visie op duurzaamheid. Dat het niet bij een visie blijft, blijkt uit diverse innovatieve ontwikkelingen.

Tarkett heeft bijvoorbeeld labels ontwikkeld waar de klant transparante informatie krijgt over de inhoud van het product en hoe zij bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling.

Voor elk product toont het label:
· Aandeel ruw materiaal dat natuurlijk en/of hernieuwbaar is.
· Bestanddeel gerecycled materiaal (voornamelijk dankzij productie-en snijafval).
· Of het product aan het einde van de levenscyclus gerecycled kan worden.
· Niveau van VOC-emissies.

Deze vier speerpunten vormen het uitgangspunt van diverse ontwikkelingen voor nu en in de toekomst. Voor elk product heeft Tarkett een product factsheet met uitgebreide informatie over deze vier speerpunten.

In 2010 lanceerde Tarkett de IQ Natural collectie. Deze homogene vinylvloer is volgens Tarkett de eerste vloer die voor 75 procent uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen bestaat en 100 procent recyclebaar is. Dit hoge percentage is vooral dankzij het gebruik van een phtalate-vrije, natuurlijke en hernieuwbare weekmaker. Niet alleen het product, maar ook het bijbehorende lasdraad bevat deze phtalate-vrije weekmaker.

Tarkett heeft een voorlopersrol in de industrie als het gaat om recycling. Sinds 1966 verzamelt het bedrijf in diverse landen snijafval van bouwlocaties of via verwerkers. Dit afval, samen met afval dat ontstaat bij de productie van een vloer wordt gerecycled en weer gebruikt bij de productie van nieuwe vloeren. Klanten van Tarkett participeren in een ReUse-programma dat binnen de industrie het grootste vloerenrecyclingsprogramma is.

Niet al het materiaal dat retour komt is geschikt voor gebruik in de productie van nieuwe vloeren. Toch belandt dit niet op de afvalberg. Tarkett gebruikt dit materiaal voor het maken van bijvoorbeeld verkeersborden en pijpleidingen. In 2010 recyclede Tarkett meer dan 103.000 ton materiaal in één van de zes eigen recyclingunits in onder andere Zweden en Luxemburg.
 

<< August 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >