Enschede goes cradle-to-cradle


Enschede goes cradle-to-cradle
11-08-2011 10:01

De gemeente Enschede is de eerste gemeente in Nederland die cradle-to-cradle ‘zilver gecertificeerd’ tapijt aanschaft voor de gemeentelijke kantoren. Dat meldt tapijtfabrikant Desso. Wethouder Hans van Agteren van de gemeente Enschede nam onlangs op het Stadhuis het zilveren cradle-to-cradle certificaat in ontvangst. Dick van der Graaf van Desso overhandigde hem dit.

"In de toekomst wil de gemeente Enschede nog slechts tapijt aanschaffen van Desso met het zilveren cradle-to-cradle certificaat", stelt Desso in een persbericht. "De gemeente concludeert uit een onderzoek dat Desso de meest duurzame tapijtfabrikant is."

Volgens het cradle-to-cradle principe worden producten gemaakt van volledig afvalvrije, zuivere bestanddelen die zowel biologisch als technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten (=upcycling).
De Nederlandse tapijtfabrikant Desso is naar eigen zeggen de enige ter wereld die een zilveren cradle-to-cradle-certificaat heeft verworven voor het hele assortiment tapijttegels. "Dit houdt in dat rekening gehouden wordt met alle fasen van de levenscyclus van het tapijt: niet alleen met de fabricage en het installeren, maar ook met het terugnemen van gebruikt tapijt." Overigens valt er wel wat af te dingen op de claims van Desso; ook de collectie van een fabrikant als de Shaw Contract Group is gedoteerd met een cradle-to-cradle Silver-certificaat.Cradle-to-cradle gaat ook om een positieve bijdrage aan het binnenklimaat. "Desso AirMaster met zijn gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om fijnstof op effectieve wijze uit de lucht te filteren. Desso AirMaster is volgens de producent acht keer effectiever in het vangen en vasthouden van fijnstof in vergelijking met harde vloeren." Fijnstof is een belangrijke oorzaak van astma en allergieën.

Desso produceert al bijna 80 jaar tapijttegels en kamerbreed tapijt. Het bedrijf heeft vier fabrieken in Europa, twee grote distributiecentra, alsmede gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Desso-producten zijn speciaal ontworpen voor zowel commercieel als huiselijk gebruik. De commerciële producten zijn te vinden in kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra.

Desso’s creatieve tapijtontwerpen en servicegeoriënteerde aanpak hebben ertoe geleid dat Desso marktleider is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren.

De innovatiestrategie van Desso concentreert zich op drie hoofdgebieden: creativiteit, functionaliteit en cradle-to-cradle.
 

<< August 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >