Waarom klinkt het binnen anders?


Waarom klinkt het binnen anders?
16-10-2011 2:00

Akoestiek heeft meer invloed op mensen dan vaak wordt gedacht. Zeker in omgevingen waar wordt gewerkt, geleerd, gesport of genezen. De beste geluidsomgeving is nog altijd buiten, in de open lucht . Hier werkt het menselijk gehoor het best. Maar muren en daken zijn nodig om mensen te beschermen. Daarom is  een binnenomgeving die het gehoor zo goed mogelijk helpt van groot belang.

Met veranderende inzichten op het gebied van akoestiek kan het akoestisch welzijn in kantoren, sporthallen, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen sterk verbeteren (beeld in html-bijlagen). Daarover gaan zes informatieve bijeenkomsten in bijzondere gebouwen in heel Nederland bedoeld voor architecten, interieurbouwers en ontwerpers maar ook facilitair managers en gebouwbeheerders.

De utiliteitsbouw verandert sterk. Nieuwbouw maakt steeds meer plaats voor renovatie, waarin de werkomgeving moet worden aangepast aan de eisen van vandaag. Een goede geluidsomgeving is daarbij een belangrijke factor. Traditioneel is het plafond het meest geschikte oppervlak voor het aanbrengen van geluidsabsorberend materiaal. Maar een (volledig) akoestisch plafond is niet altijd mogelijk.

Het toenemend gebruik van harde materialen en de toepassing van moderne bouwtechnieken zijn factoren die het ruimteontwerp tot een akoestische uitdaging maken. Daarnaast hebben nieuwe onderzoeksinzichten geleid tot strengere eisen en regelgeving. Kortom, het realiseren van een uitgebalanceerde geluidsomgeving vraagt om meer kennis bij gebouwontwerp en renovatie.

Ecophon Acoustic Academy houdt hierover zes informatieve bijeenkomsten in zes inspirerende gebouwen, vrij toegankelijk na aanmelding via plafonds@ecophon.nl

1 november – Maastricht Bonnefantenmuseum
2 november – Eindhoven Klokgebouw
3 november – Rotterdam Tollensfabriek
 8 november – Groningen Puddingfabriek
9 november – Amersfoort ZEEP Architecten
10 november – Amsterdam Academie van Bouwkunst

Programma
14.30 u  Ontvangst
15.00 u  Creëer akoestisch comfort
                De toegevoegde waarde van verticale akoestiek -
15.45 u  Akoestische wandoplossingen
                Ecophon Wall Panel laat wanden leven -
16.30 u  Evaluatie
17.00 u. Afsluiting met borrel

Ecophon levert wereldwijd akoestische systemen die bijdragen aan goede ruimteakoestiek en een gezond binnenmilieu in elke werkomgeving; kantoren, sporthallen, onderwijsgebouwen, zorginstellingen en industriële productiegebouwen. Ecophon is onderdeel van de Saint-Gobain Groep en heeft verkoopkantoren en distributeurs in een groot aantal landen.
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >