Jonas Samson rekent af met saaie muren


Jonas Samson rekent af met saaie muren
24-11-2011 2:30

Met zijn lichtgevende wanden wil industrieel vormgever Jonas Samson afrekenen met de saaie muren waar je doorgaans voor jaren aan vast zit. Zijn lichtwand bestaat uit glazen panelen, die zijn voorzien van ultrafijne LED-verlichting. De wand wordt geactiveerd door een sensor, die reageert op menselijke bewegingen of door een dimmer of schakeling, die zorgt dat het licht op vaste tijden verandert.

 



Samson: “De kerngedachte is dat je geniet van het spel van bewegende beelden op de muur, zonder te refereren aan de technologie die er achter de wand schuil gaat. Dat heeft mij altijd al gefascineerd: dat je met technische hulpmiddelen toegepaste kunst maakt, waarbij je als kijker de techniek vergeet en volledig opgaat in het ontwerp. Het is alsof je het rationeel denken even uitschakelt en alleen de ervaring van dat ene moment  laat tellen. Dat heeft iets meditatiefs.”

 



De wanden van Samson zijn ondertussen te zien in onder andere Amsterdam (Luchthaven Schiphol), Milaan en Londen. Samson was eerder dit jaar één van de Nederlandse deelnemers aan de Beijing Design Week in China. Voor Samson zijn LED's veel meer dan kleine, duurzamere lampjes. “Je kunt met deze nieuwe lichttechnologie lichtobjecten maken met andere vormen, materialen en functies dan tot nu toe gebruikelijk was. Kunstlicht kan nu met behulp van computers worden gestuurd, op maat worden gemaakt en zelfs interactief worden. Ruimtes in gebouwen, restaurants, hotels, huizen, maar ook buiten, zullen steeds meer op andere manieren worden verlicht. De rustige veranderingen van het licht en de vloeiende bewegingen op de wanden hebben een rustgevend effect en kunnen bijdragen bij aan een plezierige sfeer.” 
 

<< November 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >