Desso zendt opnieuw tv-reclame uit


Desso zendt opnieuw tv-reclame uit
19-01-2012 10:56

De Nederlandse tapijtfabrikant Desso start opnieuw met haar AirMaster tv-reclame. Zevenvoudig Amerikaans Allstar speler Alonzo Mourning figureert in de spot, die tot begin februari te zien zal zijn op de Nederlandse televisie.

De reclamecampagne behandelt een wereldwijd thema: de noodzaak van het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Deze is meestal verre van ideaal, met name als gevolg van de aanwezigheid van fijnstofdeeltjes in de lucht.

Alexander Collot d’Escury, CCO van Desso: “De hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht is een serieus probleem, waar wereldwijd mensen de gevolgen van ondervinden. Met name astmapatiënten. In de commercial draagt Desso een concrete oplossing aan voor de verbetering van de binnenluchtkwaliteit. Het verhaal wordt verteld door een atleet die zelf astmapatiënt is. Hij vertelt over het belang van een betere binnenluchtkwaliteit en het zichtbare effect van AirMaster."

Desso ontwikkelde AirMaster, een tapijt dat ervoor zorgt dat de fijnstofconcentratie in de lucht tot acht keer lager is dan bij een harde vloer en tot vier keer lager dan bij een standaard tapijt.1,2) Collot d’Escury: “AirMaster is speciaal ontwikkeld om de binnenlucht te zuiveren van schadelijk fijnstof in woningen en openbare gebouwen, zoals kantoren en scholen.”

In 2011 publiceerde onderzoeksinstituut TNO 3) een rapport waarin Desso’s eerdere bevindingen over de voordelen van tapijt in relatie tot de binnenluchtkwaliteit werden bevestigd.
Collot d’Escury: “De World Health Organization (WHO) 4-5) komt al jaren met alarmerende cijfers over hoge concentraties fijnstofdeeltjes in de lucht die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Onze tv-commercial is bedoeld om de urgentie van dit probleem op een luchtige, toegankelijke manier te onderstrepen en een concrete oplossing te bieden.”

De eerdere tv-campagne was volgesn Desso erg succesvol. “Mede door de voortdurende, wereldwijde aandacht en noodzaak voor verbetering van de binnenluchtkwaliteit, hebben wij besloten de werking van AirMaster nogmaals met een zo groot mogelijk publiek te delen.”
 
Om de Desso AirMaster tv-commercial te bekijken, kunt u klikken op onderstaande link:
http://youtu.be/v8wZnNoIssE
  
1) Gebaseerd op testen van GUI, waarbij Desso AirMaster werd vergeleken met een standaard harde PVC-vloer.
2) Gebaseerd op testen van GUI, waarbij Desso AirMaster werd vergeleken met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt.
3) TNO-060-UT-2011-01293 Oriënterend onderzoek naar het effect van Desso Airmaster tapijt op de blootstelling aan fijnstof in het binnenklimaat, Dr. J.H. Duyzer, 8 juli 2011
4) World Health Organization Air quality guidelines for particulate matter, bijgewerkt 2005
5) http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2011/air_pollution_20110926/en/index.html
 
 

<< January 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >