Optimale akoestiek voor oog en oor


Optimale akoestiek voor oog en oor
25-01-2012 9:15

Ecophon, producent van akoestische oplossingen, introduceert nieuwe ontwerpen en kleuren voor de Ecophon Wall Panel-systemen. De akoestische wandpanelen zijn een efficiënte, eenvoudige en esthetische oplossing voor het optimaliseren van de geluidsomgeving in kantoren, scholen en ziekenhuizen.

 De Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor effectieve geluidsabsorptie, als aanvulling op het akoestische plafond, en zijn tegelijk een representatief onderdeel van de ruimte. Ecophon schakelde aanstormend designtalent in voor het ontwerpen van verschillende nieuwe designpanelen. Een team van experts selecteerde daarnaast zestien nieuwe moderne kleuren voor de panelen, elk met een eigen ‘smaak en aroma’. Het nieuwe randprofiel Thinline oogt subtieler en geeft nog meer mogelijkheden voor het zelf ontwerpen van allerlei combinaties en afmetingen. Een nieuwe web-designtool helpt daarbij.

 Het menselijk gehoor functioneert buiten het beste; hier is het op afgestemd. Het gehoor is nooit mee-geëvolueerd naar langdurig verblijf in ruimtes met harde afwerkingen. De trends in architectuur en bouw, zoals minimalistisch ontwerp, renovatie van oude panden en betonkernactivering, creëren akoestische uitdagingen. Het is van belang een balans te vinden tussen deze ontwikkelingen en een goede geluidsomgeving. De beleving van geluid hangt onder andere samen met de grootte en de vorm van een ruimte, de hoeveelheid en soort mensen en de activiteiten die in de ruimte gebeuren. Wanneer niet het hele plafond gebruikt kan worden voor absorptiemateriaal, of wanneer er sprake is van harde parallelle wanden, moet er extra aandacht zijn voor het beheersen van horizontale geluidsvelden. Dat kan met verticale absorberende panelen, zoals  Ecophon Wall Panels, die zich in elke ruimte laten integreren en zo zorgen voor de beste akoestische binnenomgeving.

 Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor een uitgebalanceerde geluidsomgeving. Geluidniveaus worden verlaagd, de nagalmtijd verkort en horizontale reflecties geabsorbeerd. In open kantooromgevingen is akoestiek cruciaal voor werkcomfort, concentratie, communicatie en prestatie en daarmee ook voor het voorkomen van stress. Ook gebouwen in de gezondheidszorg kennen vaak een minimalistisch interieur met harde, parallelle oppervlaktes. Spraakverstaanbaarheid, privacy en rust zijn hier essentieel. Als het gaat om onderwijsgebouwen zijn begrippen als concentratie, communicatie en horen en begrijpen van spraak van groot belang. In industriële gebouwen gaat het vaak om het beheersen van de geluidniveaus, de gezondheid van het personeel, de veiligheid en de reinigbaarheid. Ecophon Wall Panels houden rekening met al deze factoren. "Daarnaast is het een esthetisch fraai product", beklemtoont Ecophon.

 Ecophon Wall Panels bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden in zestien trendkleuren, negen poedertinten en drie klassieke kleuren. Er zijn vijf designpatronen en vijftien Classics, plus drie soorten profielen waarbij de nieuwe Thinline subtieler oogt en meer ontwerpmogelijkheden biedt.
 

<< January 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >