Cradle-to-cradle certificaat voor Tarkett-producten


Cradle-to-cradle certificaat voor Tarkett-producten
02-02-2012 8:24

Tarkett, producent van innovatieve vloer- en sportvloeroplossingen, is bekroond met het Cradle-to-Cradle Zilver Certificaat voor haar lamel parketcollecties Epoque, Tango, Salsa en Rumba.De collecties worden in Zweden en Polen geproduceerd. Tarkett is de eerste fabrikant van houten vloeren in Europa met cradle-to-cradle gecertificeerde producten. Het linoleumassortiment was in juni 2011 het eerste product van Tarkett dat een Cradle-to-Cradle  Zilver Certificaat mocht ontvangen. Hier is nu de Tarkett houtcollectie aan toegevoegd.

De cradle-to-cradle certificering is gebaseerd op vijf criteria: materiaalinhoud, materiaalhergebruik, aandeel van hernieuwbare energie, het beheer van het water tijdens het productieproces en sociale verantwoordelijkheidsprincipes. Bij de certificering werd gekeken naar de chemische samenstelling van alle materialen in het product, het beoordelen van de effecten daarvan op mens en milieu, evenals het vermogen om te worden gerecycled/gecomposteerd.

Het Zilver Certificaat houdt in dat de ingrediënten die worden gebruikt voor het parket zijn geïdentificeerd en beoordeeld.

Begin 2011, sloot Tarkett een partnerschap met het internationale wetenschappelijk instituut EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency) om het cradle-to-cradle concept te implementeren. Tarkett wil ecoinnovaties ondersteunen zonder in strijd te zijn met de economische groei en milieuaspecten. Sinds 2009 is de groep bezig met een ambitieus duurzaamheidstrategie, die niet alleen gericht is op het minimaliseren van de effecten op het milieu, maar ook gericht is op het ontwerpen van producten die voor hergebruik met een positieve impact volgens het cradle-to-cradle principe zorgen. Tarkett is het eerste Franse bedrijf dat dit concept promoot en meeneemt in het ontwikkelen van haar materialen en in termen van productcertificering.

Met een omzet in 2010 van 1,9 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 8.200 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 28 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50 procent) en KKR (50 procent) eigenaar van Tarkett.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< February 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >