Desso introduceert nieuwe collectie


Desso introduceert nieuwe collectie
09-02-2012 8:41

Tapijtfabrikant Desso voegt aan het Carpetecture-concept een nieuwe collectie toe: Patterns@Play. Sleutelwoord voor deze nieuwe collectie is identiteit. De collectie wil de anonimiteit uit grote ruimtes halen en elke ruimte een eigen, unieke identiteit geven. De Patterns@Play-collectie van Desso bestaat uit zeven nieuwe, innovatieve producten, waaronder zes tapijttegels en één kamerbreed product.

Desso over de nieuwe collectie: 'Visions of Flowers toont een uitgesproken bloemdessin, dat is opgenomen in het design van de tapijttegel. Een verrassend abstract patroon is wat Visions of Shards zijn karakteristieke uiterlijk geeft. De inspiratie voor Visions of Lines is afkomstig van lineaire elementen in monumentale architectuur. Het ‘Visions of…’-assortiment biedt een uniek samenspel van gepatenteerde technologie en ongeëvenaard design'.

 

Visions of Flowers

'Grids is een tapijttegel, die structuur gebruikt om een ritmische, dynamische manier van leggen te creëren. Dash biedt een speelse combinatie van geometrische blokken en lijnen en creëert daarmee een imponerend visueel effect. Mosaic haalt zijn inspiratie uit glas-in-lood en vertaalt dit naar een verfijnd vloerdesign, waarbij het oppervlak op verschillende niveaus is bewerkt om een driedimensionaal uiterlijk te creëren. Wilton Enigma, het enige kamerbrede product in de collectie, combineert het klassiek elegante geweven Wilton-design met een verfrissend eigentijds uiterlijk', aldus Desso.

 

Grids


Alexander Collot d’Escury, CCO van Desso: “Deze collectie draait helemaal om identiteit. Grote ruimtes zijn vaak veel te anoniem. Het is veel prettiger (en productiever) om in een omgeving te verblijven die zich duidelijk profileert en die een goed gevoel geeft. Onze nieuwe producten zijn een uitstekend voorbeeld van de synergie die nodig is tussen de architectuur van een bepaald gebouw en de inrichting ervan. Door de toegepaste patronen worden grote binnenruimtes visueel onderverdeeld, zodat het oppervlak weer aansluit bij de menselijke dimensie. Op deze manier wordt patroondesign even functioneel als decoratief."

In de Circles of Architects werkt Desso nauw samen met toparchitecten vanuit de hele wereld. Collot d’Escury: “We zijn voortdurend in gesprek met architecten en ontwerpers, met als doel de creativiteit te stimuleren en samen tot nieuwe tapijttoepassingen te komen. Het is een bijzonder interessant creatief proces, waarbij vakkundige professionals uit verschillende disciplines hun kennis combineren. Patterns@Play komt rechtstreeks voort uit dit proces.”

In het Carpetecture-concept van Desso worden elementen uit de moderne internationale architectuur verwerkt om emotioneel expressieve tapijtdesigns te creëren. Het kijkt naar veranderingen in de architectuur en in de manier waarop mensen denken over ruimte, sfeer, kleuren en materialen. Verschillende collecties van Desso maken deel uit van het Carpetecture-concept: Pure Lines, Core Structures, Colour Dimensions I & II en ook de nieuwe collectie Patterns@Play.

<< February 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >