Kunsttapijt van Desso


Kunsttapijt van Desso
04-04-2012 8:00

Het Amsterdam Museum heeft weer iets bijzonders. Deze zomer toont het museum een 40 meter lange loper van kunstenaar Barbara Broekman. De realisatie van dit tapijt is mede tot stand gekomen dankzij de steun van Desso. 

In de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum laat dit tapijt alle 179 nationaliteiten zien die in Amsterdam wonen. De tentoonstelling ‘Mijn Stad: Een feest van verscheidenheid’van Barbara Broekman is een half jaar lang vrij toegankelijk te bezichtigen en iedereen mag gewoon over de tapijten heen lopen.

Broekman heeft een manier gezocht om de culturele verschillen van de huidige bewoners van de hoofdstad zichtbaar te maken. Omdat zij in haar werk als beeldend kunstenaar overwegend gebruik maakt van textiel heeft zij een uitgebreid onderzoek gedaan naar textiel uit alle verschillende landen van herkomst. Zij trof een enorme variëteit aan kleding, tapijten, vlaggen, tafelkleden en hoofddeksels. Uit al die voorbeelden koos zij één krachtig en kenmerkend detail. Doorslaggevend voor haar keuze is de mate van herkenbaarheid van het land van herkomst, denk bijvoorbeeld aan Belgisch kant, een Turks tapijt of lichaamsdecoratie bij Zuid-Afrikaanse Zulu’s.  

De toegankelijkheid van Broekmans kunstwerk wordt volgens de woordvoerder van het Amsterdam Museum versterkt door de plek. “Jaarlijks lopen er een half miljoen bezoekers door de Schuttergalerij”, aldus de woordvoerder. “Het is daarom een ideale locatie om mensen te laten ontdekken dat kunst niet alleen over de dominante cultuur gaat, maar over alle culturen die in Amsterdam samenkomen.”

<< April 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >