Oplossing voor renovatie van schoolvloeren


Oplossing voor renovatie van schoolvloeren
16-05-2012 8:28

Tarkett, wereldwijd producent van innovatieve vloer- en sportvloeroplossingen, heeft een methode ontwikkeld waarbij vloeren in het onderwijs makkelijk vervangbaar en recyclebaar zijn.

Tegenwoordig worden er veel scholen gerenoveerd, waarbij een snelle installatie van de vloer wenselijk is. Tarkett heeft hiervoor nu een oplossing in de vorm van Tarkolay. Het product wordt los op de ondervloer gelegd. Vervolgens wordt er een Tarkett vinylvloerbekleding op vastgehecht. De dunne onderlaag heeft een hoge dimensionele stabiliteit, zodat zowel homogene als heterogene vinylvloeren kunnen worden gebruikt. Het resultaat is een stabiele constructie met natuurlijk ventilatie tussen de elastische vloer en de ondergrond.

Als het tijd is voor een verbouw/herinrichting, is Tarkolay klaar om gerecycled te worden. Er blijven geen lijmresten achter en de gehele constructie kan eenvoudig worden opgetild en verstuurd voor recycling. De nieuwe vloerafwerking kan dan meteen worden gelegd. De ondergrond hoeft niet opnieuw te worden voorbereid hetgeen een schone en stofvrije werkomgeving biedt.

Bij veel scholen die gerenoveerd worden is er sprake van een vochtprobleem. Tarkolay is ook vochtbestendig en zorgt voor ventilatie tussen de vinylvloerbekleding en ondergrond. Het is bestand tegen vochtniveaus tot 96 procent. RH.

Tarkolay maakt het mogelijk bijna alle vinylvloeren van Tarkett los te leggen. Een ruime keuze aan kleuren en patronen biedt bovendien de mogelijkheid eigen vloerontwerpen te creëren.

Kijk op http://www.tarkett.nl/ voor meer informatie.

<< May 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >