Nieuwe C2C-stap Desso


Nieuwe C2C-stap Desso
10-09-2012 9:24

Desso heeft naar eigen zeggen een nieuwe stap gezet in zijn filosofie om in 2020 alle producten te ontwerpen volgens de cradle-to-cradle-principes. Vanaf nu is ruim 90 procent van de kamerbreed collectie cradle-to-cradle-basis gecertificeerd. 
Afbeelding van de cyclus op de site van Desso


“De polyamide kamerbreed-producten zijn gecertificeerd door het onafhankelijke Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Diverse gebieden zijn hierin beoordeeld, zoals de impact van de gebruikte materialen, hergebruik van materialen, duurzaam energiegebruik, verantwoord watergebruik en sociale aspecten. De basiscertificering is een belangrijke stap in de verbetering van het materiaalgebruik van alle grondstoffen en het realiseren van een juiste  recycling van Desso consumententapijt. Dit geldt uiteraard ook voor de toonaangevende consumentenmerken Bonaparte en Parade, die behoren tot Desso.”

Voor de zakelijke markt is Desso vanaf 2008 bezig om het cradle-to-cradle-principe  in te voeren. Daarnaast heeft Desso voor de zakelijke markt in 2008 een terugnameprogramma geïntroduceerd en in 2009 Refinity, een volgens de fabrikant innovatieve scheidingstechniek. “Tapijttegels worden verwerkt tot grondstoffen voor nieuw tapijt, dan wel voor overige industrieën.” Inmiddels is er ook een bescheiden start gemaakt met het opzetten van een systeem voor de terugname van consumententapijt in samenwerking met partners en klanten. De doelstelling is om in 2020 het volledige productgamma van Desso op basis van cradle-to-cradle te produceren.

Rob Peters, managing director Consumer Carpets, is trots op het behaalde certificaat: “We investeren al jarenlang in cradle-to-cradle en zijn internationaal gezien één van de toonaangevende bedrijven op dit terrein. We zijn blij dat we na onze uitgebreide collectie tapijttegels nu ook het certificaat behaald hebben voor het overgrote deel van onze collectie kamerbreed tapijt. Dit is een belangrijke stap binnen de strategie voor het verbeteren van de binnenlucht in woningen, omdat hierdoor een belangrijke aanzet wordt gegeven tot ontwikkeling van tapijten die alleen maar uit gezonde en herbruikbare of composteerbare stoffen bestaan. Immers tapijt is een belangrijk onderdeel van een huis en het is van groot belang dat dit bijdraagt aan de gezondheid, het welzijn en welbevinden van mensen.”

<< September 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >