Akoestische stoelpootbescherming


Akoestische stoelpootbescherming
07-01-2013 8:00

In werkomgevingen en scholen wordt dagelijks volop geschoven met stoelen op doorgaans harde vloeren. Juist op dit soort plekken, waar veel mensen bij elkaar in één ruimte zitten, leidt het geluid van schrapende stoelen tot irritatie en een oncomfortabele akoestische omgeving. Merford Noise Control introduceert daarom het product Silent Socks op de Nederlandse markt.

Silent Socks is ontwikkeld in Zweden en het resultaat van een meerjarig ontwerpproject dat tot doel had om het schrapende geluid van stoelpoten in scholen en kinderdagverblijven te dempen. "Aangezien een stoel met Silent Socks makkelijk glijdt, hoeft u nooit zwaar te tillen en komen er ook geen krassen op de vloer", meldt Merford. "Hardnekkige vlekken op de vloer, veroorzaakt door plakviltjes die loskomen, behoren nu ook tot het verleden."

De Silent Socks zijn volgens de aanbieder zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld kantines, vergaderruimten, kantoortuinen, klaslokalen van kinderdagverblijven en scholen maar ook in woonomgevingen. "Silent Socks bezitten uitstekende geluiddempende eigenschappen, vergeleken met gewone plakviltjes, plastic doppen of tennisballen die soms in scholen gebruikt worden. Naargelang de stoel en vloer die werden getest, werd voor Silent Socks een geluiddempend effect gemeten dat 18 dB(A) groter was dan het geval was met de oorspronkelijke plastic stoelpootbeschermingen."


Een vergelijkend onderzoek met gewone beschermingen van vilt en plastic toonde volgens Merford aan dat de slijtvastheid van Silent Socks buitengewoon goed is. "Een stoel, belast met 50 kilogram, werd 40 centimer heen en weer getrokken in alle richtingen. Na 40.000 cycli werd de test beëindigd. De Silent Socks waren toen nog steeds intact, terwijl de op één na beste stoelpootbeschermingen (tennisballen) stuk gingen na 23.000 cycli. Andere materialen haalden zelfs nog geen 1000 cycli." De test werd uitgevoerd op een linoleumvloer, wat een gebruikelijk vloertype is in scholen en kinderdagverblijven.

Silent Socks zijn eenvoudig te bevestigen op stoelen met stalen buispoten, gereedschap is niet nodig. Het product is verkrijgbaar in twee afmetingen die passen op stalen buispoten met een diameter van 16-22 millimeter en 20-27 millimeter, eventueel met inwendige of uitwendige plastic dop."Silent Socks zijn gemaakt van synthetisch rubber en zijn uitwendig afgewerkt met gevilte wol. De beschermers zijn eenvoudig schoon te maken en uitwasbaar. Daarnaast zijn ze leverbaar in diverse kleuren."

<< January 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >