Akoestische plafondeilanden in Euroborg


Akoestische plafondeilanden in Euroborg
27-02-2013 14:00

FC Groningen is een belangrijke klant van bierbrouwerij Heineken. Heineken’s interieurarchitect Peter Roozeboom ontwierp voor Euroborg, het stadion van de voetbalclub, een nieuwe business lounge. Deze moest natuurlijk functioneel voldoen aan de (veiligheids)eisen van deze tijd en daarbij vooral ook een nieuwe beleving scheppen. Niet alleen voor wedstrijdbezoekers, business-leden en hun gasten, maar ook  voor het aantrekken van feesten, conferenties en bijeenkomsten. Ecophon leverde hiervoor de Solo akoestische plafondeilanden.

Roozeboom liet de bestaande plafonds verwijderen, zodat er meer hoogte ontstond en door gebruik te maken van de Solo plafondeilanden het geheel een eigentijds karakter zou krijgen. Roozeboom: “Ik wilde graag met lichte en donkere vlakken werken, dat stond mij glashelder voor ogen. Dat effect ontstond doordat deze plafondplaten zich er uitstekend voor lenen om vrij en random in de ruimte op te worden gehangen. Op kantoor lag een map met beelden van de Solo-plafondeilanden van Ecophon. Ik wist al dat die akoestisch uitstekend zijn en zag ook meteen dat die perfect zouden passen in mijn 'vlekken-visie'."

Door verlichting te integreren in en tussen de Solo-eilanden, ontstond ook een spannend lichtpatroon op de vloer. Roozebooms inspiratie daarvoor waren de lichtvlekken van het bladerdek in een bos op een zonnige dag. Voor zulke grote ruimtes was de grootste maat Solo eigenlijk nog te klein. Dat loste Ecophon gemakkelijk op voor ons door speciaal panelen op maat te maken van 2,40 meter diameter. "Ik vind het mooi dat dat mogelijk is. De ruimtes bestaan uit vrij harde materialen, ook vanwege de schoonmaak en of er nu twintig of duizend man in staan, de akoestiek moet natuurlijk goed zijn. We hingen vier maten Solo-cirkels op drie verschillende hoogtes voor het effect van verstrooiing. En we gebruikten alleen maar witte. Dat geeft een geweldig resultaat.”

Voor de wensen van Heineken en Euroborg verzorgde Ecophon met Solo-plafondeilanden een op maat ontworpen oplossing die goede akoestiek met ruimtelijk design combineert. Ecophon Solo is een trendy randloos plafondelement met uitstekende geluidsabsorptie. Solo is leverbaar in verschillende vormen, kleuren en afmetingen of een eigen ontwerp. De lichtgewicht 'eilanden' vormen opvallende zwevende akoestische elementen in de ruimte, die inspelen op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ontwerp van duurzame, groene gebouwen.

<< February 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >