Karpet op maat voor De Nachtwacht


Karpet op maat voor De Nachtwacht
29-03-2013 14:10

De museumzaal met het beroemdste schilderij van Nederland, ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, is voorzien van een speciaal ontworpen karpet van de Nederlandse tapijtfabrikant Desso. De naar verwachting 1,7 miljoen bezoekers dit jaar kunnen vanaf dit tapijt ‘De Nachtwacht’ met eigen ogen aanschouwen.

In opdracht van het Rijksmuseum produceerde Desso een op maat gemaakt en speciaal geweven karpet met een grootte van 120 vierkante meter  (15x8 meter). Donderdagavond 28 maart is het tapijt geïnstalleerd en vanaf 14 april is het vernieuwde Rijksmuseum open voor publiek.

“Het Rijksmuseum heeft gekozen voor Desso-karpetten vanwege het extra comfort en warmte die zij opleveren in de zaal”, zo stelt Roland Jonkhoff, Regional Managing Director Desso. “Daarnaast is de aanzienlijk betere akoestiek die dit tapijt levert ten opzichte van harde vloeren een belangrijk argument. Met de permanente grote belangstelling voor het schilderij levert dit meer comfort en rust op voor de bezoekers. De kleur en het dessin van de karpetten zijn volledig afgestemd op het kleurgebruik van de muren in het museum. Vanwege de grootte van het karpet kon de afwerking alleen ter plekke, in de Rembrandtzaal plaatsvinden, een uniek proces waarin partner Hacotec uit Oss een grote rol speelt.”

Naast het karpet in de museumzaal van ‘De Nachtwacht’ heeft Desso nog acht andere grote karpetten geleverd. Deze karpetten, met een individuele grootte van 32 vierkante meter (8x4 meter), komen te liggen in de Eregalerij, een grote zaal waar de belangrijkste, monumentale topstukken worden gepresenteerd. Alle kleden zijn speciaal voor het Rijksmuseum ontworpen en geweven. Het betreft een Axminster kwaliteit, die qua comfort, brandveiligheid en levensduur aan de hoogste eisen voldoet. De karpetten hebben een identiek dessin en in de kleurzetting van het tapijt zijn vier grijstinten gemengd.

Alexander Collot d’Escury, CEO Desso: “Het is een grote eer om een dergelijke bijdrage te kunnen leveren aan het fraai vernieuwde Rijksmuseum. Wij zijn ervan overtuigd dat de aankleding met onze custom-made karpetten bijdraagt aan een warme, comfortabele en hoogwaardige uitstraling die de kunstbeleving van de bezoekers versterkt.”

In het vernieuwde Rijksmuseum vertellen in tachtig zalen achtduizend voorwerpen van kunst en geschiedenis straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur van de Middeleeuwen tot nu. Tijdens de 10 jaar durende verbouwing en renovatie van het Rijksmuseum hing ‘De Nachtwacht’ tijdelijk in de Philipsvleugel. Op 27 maart werd het beroemde schilderij met een grootte van 4,54 bij 3,79 meter met behulp van een kraan teruggeplaatst in de Nachtwachtzaal.

www.desso.com 

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >