Tarkett in Arena


Tarkett in Arena
08-04-2013 9:30

Vloerenfabrikant Tarkett heeft sinds september 2012 haar assortiment uitgebreid met een unieke LVT-collectie. In de Amsterdam Arena ligt 5.000 vierkante meter op maat gemaakte vinyltegels van 1 meter bij 1 meter.

“De nieuwe LVT collectie ID Inspiration 55/70 biedt de mogelijkheid om maatwerk te leveren op het gebied van kleur, embossing, vellingkanten en formaat. Dit geeft de ontwerper de mogelijkheid om voor een vinyltegel te kiezen van bijvoorbeeld een meter bij een meter. Hierdoor ontstaat een unieke vloer die aansluit bij de behoeften en wensen van hedendaagse ontwerpers. Dit zie je nu terug in de Amsterdam Arena waar gekozen is voor een vinyltegel die de natuurlijke uitstraling heeft van een ceramische vloer,’’ vertelt Ernst van de Weerd, directeur Tarkett Nederland.

Duurzaam bouwen en daarbij het gebruik van duurzame en recyclebare materialen was een van de uitgangspunten bij het ontwerpen van de diverse ruimtes in de Amsterdam Arena. De nieuwste LVT collectie ID Inspiration 55/70 scoort hoog als het aankomt op duurzaamheid. De vloer bestaat voor 48 procent uit gerecycled materiaal en voor 50 procent uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen.

De emissiewaarden van de nieuwe designcollecties zijn volgens Tarkett zelfs 100 keer lager dan de huidige Europese norm, hetgeen de indoor air quality ten goede komt. Ook op het gebied van productverwerking voert Tarkett haar duurzaamheidsbeleid door. Zo zijn de LVT-vloeren in de Arena verwerkt met Tarkospray. Dit is een door Tarkett ontwikkelde milieuvriendelijke spraylijm, waardoor de tegels opneembaar blijven en na gebruik kunnen worden teruggenomen voor recycling. Tevens kan met Tarkospray sneller worden gewerkt en biedt het ook een ARBO technisch voordeel.

“Duurzaamheid zit in de genen van Tarkett. Met de ID Inspiration 55/70 collectie verstevigt Tarkett haar marktleiderspositie op het gebied van elastische vloeren. Niet alleen door de omgevingsvriendelijke samenstelling van haar producten, maar ook op het gebied van schoonmaakonderhoud en life cycle cost is en blijft Tarkett de referentie in de markt,” aldus Ernst van de Weerd.

<< April 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >