Tarkett op stap met architecten


Tarkett op stap met architecten
13-08-2013 11:00

Eind mei nodige vloerenspecialist Tarkett een groep architecten uit om een bezoek te brengen aan de linoleumfabriek in Narni in Italië. Dit alles ter voorbereiding op de lancering van de nieuwe linoleumcollectie van Tarkett.

Men kreeg hier een ‘groene’ rondleiding door de fabriek waarbij de nadruk lag op de duurzaamheid van het ontwerp en de productietechnieken. Hoogtepunt was de presentatie van de Linoville collectie, een unieke verzameling linoleumdessins met technische eigenschappen die zorgen voor nieuwe mogelijkheden betreffende interieurinrichting. De nieuwe kleuren, unieke xf2 toplaag, akoestische opties en de slijtagetest bood de architecten de ideale gelegenheid om linoleum te ontdekken op een manier die ze niet eerder hadden ervaren.

Midden juni vond de tweede Tarkett reis plaats en dit keer brachten 25 architecten een bezoek aan de fabriek en het Technical Center van de homogene vinyl productielocatie in Ronneby. Tijdens de drie dagen stonden thema’s als techniek, duurzaamheid maar zeker ook design op de agenda. De architecten kregen een kijkje in de keuken betreffende nieuw te ontwikkelen collecties en mochten hier hun waardevolle feedback op geven. Naast presentaties over de Tarkett producten en een design workshop was er ook tijd voor ontspanning en werd er onder andere een bezoek gebracht aan het Wanås Artpark en het nieuwe Operagebouw in Kopenhagen. De reis bood deze groep architecten een hernieuwde visie op het merk Tarkett.

Over Tarkett:

Met een omzet in 2012 van 2,3 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 10.700 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 38 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50%) en KKR (50%) eigenaar van Tarkett.

<< August 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >